Foto: Per Wiklund
Landslag

Hattrick av Fritzell: ”Vår femma hade riktigt bra stäm”

Hattrick av Gustav Fritzell och debutmål av Kim Ganevik när Sverige vann över Finland.
Serie: EFT. Matchstart: 12:00
Finland
6 - 7(0-1, 3-3, 3-3)
Sverige

Herrlandslaget fortsätter att vinna över regerande världsmästarna Finland. Under Euro Floorball Tour blev det en knapp 7-6 seger efter att Sverige tappat en 4-0 ledning till 4-4. Finland kvitterade senare under den tredje perioden även till 5-5 innan matchens hattrickskytt Gustav Fritzell satte två mål och till slut vann Sverige med 7-6. Mycket tack vare radarparet Gustav Fritzell och Alexander Galante Carlström som låg bakom 4 mål.

— Det var jäkligt kul att lira och vår femma hade riktigt bra stäm. Och det var kul att få utdelning själv också, säger Fritzell i ett pressmeddelande och berättar om den spännande upplösningen:

— De fick både sexan och en chans på slutet, så det var inte avgjort. Men det var skönt att rulla in 7-5 i öppen kasse. De kom tillbaka, men vi drog längsta strået. Det får vi självförtroende av till när det gäller de viktigare matcherna.

Spelmässigt var matchen en höjning jämför med fredagens match mot Tjeckien.

— Jag tycker att vi spelar bättre i dag än igår. Vi hade flera som klev fram. Både debutanten Kim Ganevik och Sebastian Palmqvist, som gjorde sin första match mot den här typen av motstånd, gjorde en jättefin match. Det är sådant som ger energi till laget. Många är med och bidrar. Det är en styrka att vi vinner matchen i slutändan, säger förbundskapten Mikael Hill.

Matchens lirare i Sverige blev målvakten Måns Parsjö-Tegnér som kallades in sent i truppen efter att Viktor Klintsten lämnat återbud.

— Det kändes bra överlag. Kanske lite svajigare i tredje, men klart godkänt. Det är första gången jag har fått möta Finland. Det är lite annan dignitet än de andra nationerna jag har spelat mot.

En viktig match för Parsjö-Tegnér att visa upp kvalité inför det kommande VM i december.

— Det är jätteviktigt för mig, jag försöker komma med i VM-truppen och vill konkurrera fullt ut. Då gäller det för mig att ta de chanser jag får och göra något riktigt bra av dem.

Noterbart är att Kim Ganevik som debuterade gjorde sitt första landslagsmål. Även Oskar Hovlund som spelade sin andra A-landskamp gjorde mål.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar