Foto: Magnus C Lydahl
#ibsilly

Målvakten jagad av mästarna – klar för Kalmarsund

Målvakten Kalle Bending klart för FBC Kalmarsund.

Kalle Bending har sedan det blev klart att han skulle lämna Visby varit jagad av flera klubbar, däribland mästarna Storvreta. Till slut gav sig Kalmarsund på allvar in i diskussionerna om målvaktens signatur och nu står det klart att Bending ansluter till SSL-nykomlingen.

— Vi är oerhört stolta att en spelare som Kalle, i konkurrens med etablerade SSL föreningar valt FBC Kalmarsund och att han tror på den satsning vi gör för att på lång sikt etablera oss i Svenska Superligan säger Per Viberg klubbchef i FBC Kalmarsund i ett pressmeddelande och fortsätter:

— Det finns få målvakter på marknaden utan kontrakt och Kalle är än av de allra bästa målvakterna, kanske den allra bästa som ännu inte spelat i SSL fortsätter Viberg.

Kontraktet är skrivet på två år.

— I Kalle får vi in en väldigt seriös och ambitiös målvakt som är noggrann i allt från förberedelser till matchspel, säger Adam Kallenberg huvudtränare i FBC Kalmarsund.

23-årige Bending de tre senaste säsongerna spela med Visby i Allsvenskan. Nu väntar alltså spel i SSL.

— För mig har drömmen alltid varit att spela i SSL. När jag och tjejen var på besök fick vi ett proffsigt intryck av föreningen och människorna runt om. Att valet tillslut föll på Kalmarsund var för att jag tror på satsningen som föreningen gör och jag vill vara med på den, säger Bending. 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar