Foto: Per Wiklind
#ibsilly

KLART: De vann kampen om Simon Palméns signatur

Flera klubbar har jagat hans påskrift. Nu står det klart vilken Simon Palmén nya klubb är.

Simon Palmén har varit eftertraktad av flera klubbar under årets silly season. Falun visade tidigt intresse och även Linköping och Pixbo Wallenstam har uttalad varit med i kampen om forwardens signatur. Nu har Palmén bestämt sig och valet är Linköping vilket Sportbladet var först att avslöja.

— Det är alltid skönt när ett beslut är taget och nu känns det bara bra att jag vet hur kommande säsong ser ut, säger Palmén i ett pressmeddelande.

Palmén lämnar därmed Örebro för Linköping som jagat honom i flera år. 

— Ja, Linköping med sportchefen Johan Fredriksson i spetsen har legat på mig de senaste fem åren och det har varit nära en flytt redan tidigare. Det väger ju självklart in i ett beslut när man vet att klubben tror mycket på en. Jag har alltid haft en bra bild av Linköping och dess ledning men det var först nu som alla bitar föll på plats.

Med flera möjliga alternativ föll valet på Linköping. 

— Det är som alltid många olika saker som måste vägas in för att helheten ska bli bra. Men ser man till det sportsliga så tycker jag att Linköping har något riktigt spännande på gång med en hel rad unga spelare som tagit stora kliv och bara kommer att bli bättre framöver. Sen var det självklart viktigt att de sociala bitarna löser sig. Nu kan tjejen plugga vidare i Örebro och jag får möjligheten att fortsätta jobba som instruktör på Innebandygymnasiet, men nu i Linköping.

Förra säsongen gjorde Palmén 21 mål och 26 assist för Örebro. Palmén var också tillbaka i landslaget under Euro Floorball Tour.  

— Jag hoppas kunna bidra på de flesta planen och jag ser mig själv som en mer komplett spelare nu än för ett antal år sedan. Jag är en bolltrygg spelare som oftast gör mycket poäng men de senaste åren tycker jag att jag utvecklat mina defensiva egenskaper så jag hoppas kunna hjälpa Linköping till framgångar i de flesta spelformer.

Nu vill Palmén och utmana giganter Falun och Storvreta om guld. 

— Som jag ser det har Linköping absolut en chans att rubba Storvreta och Falun. Båda dessa lag ser ju ännu starkare ut inför nästa säsong och är såklart favoriter, men jag tror absolut Linköping kan skrälla och vara med och slåss om ett guld kommande säsong.

Linköping är mycket nöjda över förstärkningen. 

— Äntligen, om kan säga så. Vi har jobbat många år med att få Simon till klubben därför känns det extra skönt nu när det är klart. Simon kommer få en viktig roll i vårt spel nästa säsong. Han är duktig på att låsa upp låga försvar vilket vi hade lite svårt med denna säsong, dessutom är han en spelare som alltid är bra i de viktigaste matcherna. Vi får även in en spelare som vet hur man vinner ett guld, vilket är viktigt för den utveckling vi i Linköping står inför. Jag ser verkligen fram mot kommande säsong med Simon i laget, säger Linköpings tränare Johan Astbrant.  

 

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar