Foto: Per Wiklund
#ibsilly

KLART: Stefansson lämnar AIK – Här är nya klubben

Andreas Stefansson lämnar AIK för spel i Pixbo Wallenstam.

Pixbo fortsätter att förstärka med målskytte till nästa säsong. Första värvades landslagsmannen Gustav Fritzell och nu har klubben presenterat Andreas Stefansson som nästa nyförvärv vilket Sportbladet var först att avslöja.

— En väldigt seriös spelare som passar in i vårt spelsystem och som har ett målsinne som få andra har. Att få in honom i truppen känns väldigt bra och han kommer att bli en viktig spelare för oss kommande säsonger, säger Pixbo Wallenstams tränare Jonas Eliasson i ett pressmeddelande.

Andreas Stefansson slog igenom med dunder och brak säsongen 2016/17 då han gjorde 50 mål och 10 assist för sitt AIK. Den gångna säsongen blev det 34 mål och 13 assist för det AIK som åkte ur SSL. Nu väntar spel med Pixbo Wallenstam.

— Det fanns flera anledningar men framförallt tack vare upplägget att kunna kombinera vardag och innebandysatsning. Ett proffsigt bemötande hela vägen gjorde också valet lättare.

Målsättningen att göra mycket poäng kvarstår även i det nya laget.

— Jag kommer inte att sänka mina målsättningar jämfört med tidigare säsonger i SSL, så mycket kan jag säga. Exakta och tydligare mål kommer att sättas upp när det närmar sig säsongsstart och jag har fått träffa laget.

Sportchef Rikard Jonsson är nöjd över att få in ytterligare en poängmakare i truppen.

— Andreas är en av ligans absolut bästa avslutare och en notorisk poängmaskin som att kommer bli otroligt spännande att följa. Att han väljer att skriva ett treårs avtal med Pixbo Wallenstam visar att han har en långsiktighet i sitt tänk. Det visar också på en vilja att bli bättre och därmed kunna ta nästa steg och att han samtidigt tror på det arbete vi gör i klubben. Jag är otroligt glad och nöjd med Andreas signatur.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar