Foto: Severin Binkert/IFF
Landslag

Överraskningen i U19-VM – Sverige möter Polen i semfinal

Polen överraskande vidare till semifinal i U19-VM. Möter Sverige ikväll 19:00.

Både på a-landslagsnivå och för U19 handlar mycket om de fyra stora i innebandyvärlden. Finland, Sverige, Tjeckien och Schweiz finns allt som oftast med i toppen när semifinalerna i VM ska inledas. I årets U19-VM för damer är det dock överraskande motståndare som blir Sveriges motståndare i semifinalen. För första gången på 10 år slår sig ett annat land in på topp 4 i världen. Denna gång, likt för 10 år sedan är det Polen. Ett Polen som imponerande slog Schweiz med 5-2 för att ta sig till semifinal.

— Vi blir bättre för varje match och jag tror det här är viktigt att ta med oss in i nästa match. Vi kommer möta ett väldigt starkt lag i Sverige men vi är så självsäkra efter ikväll och vi tror på det.  Vi ska göra vårt bästa för att försöka gå så långt vi kan, säger Joanna Szelzchen’s som utsågs till Polens MVP i matchen mot Schweiz.

Senast U19-damlandslaget spelade mot Polen var i VM 2008. Då blev det seger med 16-3. 2006 möttes lagen också i U19-VM, då vann Sverige med 13-1. Polen har tagit sig till semifinal efter segrar 5-2 mot Schweiz, 5,4 mot Slovakien och förlust med 7-0 mot Finland. För Sveriges del har vägen till semifinal varit enklare med segrar 29-0 mot Tyskland, 14-2 mot Norge och 13-2 mot Tjeckien. I det svenska laget hoppades dock Nathalie Hjertberg på Finland i semifinal.

— Jag hoppas på Finland. För om vi vinner den matchen vore det fräckt att möta Schweiz i finalen på deras hemmaplan, säger Hjertberg.

Nu blir det istället Polen och vid seger där väntar Finland eller Tjeckien i VM-final.

Semifinalen Sverige mot Polen börjar 19:00.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar