Foto: IBK Dalen
#ibsilly

16-årig back klar för Dalen

IBK Dalen har gjort klart med 16-årige Albin Carlsten som närmast kommer från Skellefteåklubben Gamla Stan IBK.

16-årige Albin Carlsten från Skellefteåklubben Gamla Stan IBK värvas till IBK Dalen. Kontraktet är skrivet på tre år.

– Jag funderade länge, fram och tillbaka, på att stanna i Gamla Stan ett år till. Men när Dalen erbjöd en bra helhetslösning så kändes det bra och rätt steg i utvecklingen, säger Albin Carlsten i ett pressmeddelande.

Den offensive backen gjorde sin första hela seniorsäsong ifjol när han spelade 21 matcher i division I. På dessa matcher producerade Carlsten 27 poäng fördelat på 11 mål och 16 assist.

– Det var en väldigt lärorik säsong för mig att spela i division I. Jag hade en stor roll i Gamla Stan och fick mycket förtroende, vilket leder till att jag har utvecklats mycket under den korta perioden på seniornivå, säger Albin Carlsten.

I Dalen finns sedan tidigare Skellefteåspelarna Viktor Nystedt, Pär Forsman, Alexander Hedlund och Anton Åkerlund. Nu blir det alltså en kvintett när Albin Carlsten flyttar till Umeå för att spela innebandy och fortsätta sina gymnasiestudier.

– Det känns bra att jag känner några i laget sedan tidigare som jag kan luta mig tillbaka på nu när jag är ny. Mitt kortsiktiga mål är att komma in i laget och gruppen. På längre sikt är det att ta en plats på tre femmor och verkligen konkurrera om platserna redan nästa säsong, säger Albin Carlsten.

Dalens tränare Jonatan Brolin ser fram emot att få in den unga spelaren i truppen.

— Jag kommer ihåg första intrycket på nära håll som jag fick av Albin. Det var på en träning tidigt under föregående säsong där vi försökte spela med hög press mot honom och verkligen jaga honom ordentligt på banan i byte efter byte. Albin var hur cool som helst, höll sig rättvänd med blicken uppe och spelade sig ur pressen med en härlig trygghet. Här har vi för mig några av hans stora sidor som vi ser fram emot att utveckla ytterligare, säger Brolin och fortsätter:

— Min uppfattning är att vi har hittat en spelare med stor känsla för offensiva beslut som tänker innebandy och är väldigt sugen på att pressa sig själv till utveckling. Med vår starka träningskultur kommer vi att hjälpa honom att utveckla sin fysik och när han kommit in i tempot helt tror jag att Albin kommer att bli en väldigt bra spelare för Dalen i framtiden, säger IBK Dalens tränare Jonatan Brolin.

Dalens klubbdirektör Urban Karlsson hoppas på en framtida toppback.

— Vi är väldigt nöjda att vi har lyckats värva Albin till Dalen och vi tror att vi kommer att kunna fortsätta att utveckla honom till en toppback i SSL, säger IBK Dalens klubbdirektör Urban Karlsson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar