Foto: Jonathan Rudman
FBC Kalmarsund

Kevin Haglund på plats i Kalmar: ”Jag tror absolut vi kan gå till slutspel”

Kevin Haglund på plats i Kalmar och nya klubben FBC Kalmarsund.

SSL-nykomlingen FBC Kalmarsund har förstärkt med fyra spelare inför återkomsten till SSL. Kevin Björkström har värvats från Karlstad, Filip Stjernberg från Craftstaden, målvakten Calle Bending-Sörling från Visby och från AIK har målskytten Kevin Haglund anslutit. I början på förra veckan flyttade Haglund ner till Kalmar.

— Det känns jättebra att vara på plats och att nu sätta igång med Kalmarsund. Det är en spännande utmaning som lockat mig hit och jag har bara hört gott om föreningen med en jättebra publik och vi har ett spännande lagbygge, säger Haglund när vi träffar honom i Kalmar Sportcenter.

Flytten till Kalmarsund är ett tydligt steg i Haglunds karriär.

— För mig är flytten ett tydligt tecken på att det bli ett ännu tydligare fokus med en satsning på innebandyn. Jag är här för att bli ännu bättre, träna hårt och ta nästa steg.

Kevin Haglund har trots sin unga ålder (född 1998) redan hunnit fylla meritlistan med två säsonger i Allsvenskan med Salem, en SSL-säsong med AIK och dessutom ett VM-silver med U19-landslaget. Tittar vi närmare på statistiken så är det en poänggörare och målskytt som nu förstärker Kalmarsund.

— Jag är en spelare som spelar med mycket energi och vill ta bollen direkt till mål. Jag gillar att jävlas lite grann och jag är en poänggörare. Det är också det jag vill bidra med här i Kalmarsund, att hjälpa laget och producera framåt.

Förra säsongen med AIK inledde Haglund starkt med en imponerande höst. Därefter drabbades han av hjärtsäcksinflammation som höll honom borta från spel i flera månader. När han väl var tillbaka var oturen framme med hjärnskakningar. Skador som skapat en revanschlust.

— Jag tycker att jag presterade bra första 10 matcherna innan käftsmällen med hjärtat kom. Nu vill ja vara skadefri och verkligen visa vad jag går för.

Kalmarsund är nykomlingar och en tuff säsong väntar. Haglund som åkte ur SSL med AIK förra säsongen vet vad som krävs för att hålla sig kvar

— Starten blir oerhört viktig för oss. Vi trodde att det skulle lösa sig av sig självt förra året men alla poäng är viktiga. Vi kommer ha hög energi som nykomlingar och det gäller att vi kan använda den för att plocka poäng tidigt.

Den långa målskytten siktar dock högre än att bara hålla sig kvar.

— Vi går ju såklart in för att vinna varje match och jag tror absolut vi kan gå till slutspel.Vi har ett spännande lag och det går inte att sticka under stolen med att Kim Nilsson, som den världsstjärna han är kommer bli viktig för oss.

Vid sidan av innebandyn är tanken att Haglund ska jobba på skola vilket han har erfarenhet av från Södertälje. Jobbsökandet pågår och om några veckor flyttar han in i sin lägenhet. Förutom innebandyn finns ett intresse för minigolf. Det har dock inte blivit något spel ännu i Kalmar.

— Jag skulle spelat med Björkström (Kevin Björkström, nyförvärv från Karlstad) men när han fick höra att jag var bra så ville han inte längre. Men minigolf kommer det absolut bli även här i Kalmar.

Kalmarsund inledde i helgen träningsmatcherna med ett dubbelmöte mot Linköping. Det blev två förluster (4-1 och 8-6). I lördagsmatchen gjorde Haglund sitt första mål för FBC Kalmarsund. Det blev dock ingen måldans av Haglund vilket var en stor snackis förra säsongen.

— Nej det blir nog ingen bagiyedans i Kalmarsund då Stefansson (tidigare lagkamraten Andreas Stefansson, numera Pixbo) ville han den som målgest. Men något form av firande ska jag få till. Det var kul när folk fick lite spel och störde sig.

Någon match du ser fram emot extra? 

— Hemmamatcherna blir häftigt med förhoppningsvis fullsatt arena. Annars ska det bli kul att möta gamla lagkamraterna som Simon Götz i Storvreta och så Stefansson och Axel Larsson i Pixbo, avslutar Haglund.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar