Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Astbrant förlänger: ”Linköping ska vara en klubb som berör och som man pratar om”

Linköping förlänger med huvudtränare Johan Astbrant.

Linköping har skrivit nytt kontrakt med huvudtränare Johan Astbrant. Det nya kontraktet sträcker sig till år 2021.

— Vi i Linköping Innebandy är väldigt nöjda och glada att Johan nu blir kvar som tränare för våra herrar. Vårt enda mål var att få ha Johan kvar och jag ser honom som den överlägset bäste tränaren som finns att tillgå och han är en person som kan ta oss mot nya framgångar, säger klubbens Team manager Johan Fredriksson i ett pressmeddelande.

Astbrant tog över Linköping 2014 och har under sina år fört klubben till två SM-silver.

Det ska bli kul som fasen att nu få förlänga denna resa tillsammans med spelarna och klubben samtidigt som de finns en mängd frågor och funderingar som just nu snurrar i skallen rörande vad jag vill åstadkomma, säger Astbrant. 

Förra säsongen inleddes med att Astbrant var Team Manager och Linköping plockade in Andreas Harnesk. Under hösten var Astbrant tillbaka som huvudtränare och nu vill han ta ytterligare steg med Linköping.

— Jag känner mig absolut inte klar utan jag vill att Linköping Innebandy ska vara en klubb som berör och som man pratar om i Innebandy-Sverige. Jag har massor av saker och idéer som jag som tränare vill genomföra tillsammans med alla våra fantastiska ideella krafter i föreningen. De gör ett stort jobb och jag vill kunna ge något tillbaka i min ledarroll.

Till årets trupp har Linköping fått in samtliga spelare som stod på önskelistan.

— Först vill jag lyfta fram klubbens satsning och att sportchef Johan Fredriksson otroligt nog lyckats landa alla de spelare vi ville få in till denna säsong, som Max Wahlgren, Simon Palmén och Ondrej Nemecek. Vi har ju tappat tre landslagsspelare på två säsonger och med dessa spelare kvar i klubben hade vi varit guldkandidater, men samtidigt visar vi nu att vi står oss starka trots tappen. Samtidigt fortsätter vi att hela tiden utveckla unga spelare som når landslag så vi gör något väldigt bra i föreningen. Självklart är Storvreta och Falun favoriter men lyckas vi komma topp-4 i serien så tror jag vi kan utmana i vår.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar