Foto: IBK Dalen
#ibsilly

Dalen värvar forward från rivalen

Ny forward klar för IBK Dalen.

Med drygt en månad kvar till säsongsstart värvar Dalen forwarden Johan Landström från Team Thorengruppen. Jonas Landström har gjort 30 poäng på 47 SSL-matcher i Thorengruppen.

– Målet är så klart att vinna SM-guld med IBK Dalen någon gång. Sedan ska det bli spännande att se hur mycket innebandy som tränaren, lagkamraterna och hela Dalen kan klämma ur mig, säger Jonas Landström i ett pressmeddelande.

Den 25-årige forwardenhar också tidigare spelat i allsvenskan med Wibax Piteå. I IBK Dalen återförenas han nu med sina forna lagkamrater från Piteåtiden John Stiglund och Joel Grape.

– Jag vet sedan tidigare att Dalen är den stora innebandyklubben i Umeå och har en väldigt bra organisation runt laget. Dom har en högre seriositet än vad jag är vad vid, så det ser jag fram emot, säger Jonas Landström.

Kontraktet med Dalen är skrivet på tre år.

– Det var ett enkelt val. Thorengruppen åkte ur serien och ville satsa på andra spelare, samtidigt som IBK Dalen, ett givet slutspelslag, hörde av sig och ville skriva kontrakt med mig. Jag kommer väl att bidra med några härliga tunnlar och några sköna målgester. Sedan är jag väldigt härlig, så grabbarna i laget kommer att få några leenden denna säsong, säger Jonas Landström.

Dalen tränare Jonatan Brolin välkomnar nytillskottet i truppen.

—För mig känns det spännande att få välkomna Jonas till Dalen. De första intrycken för mig av Jonas kom framförallt under tiden i Wibax Piteå. Redan då en stor stark spelare, med ett explosivt första steg och en härlig räckvidd. Jag gillar det faktum att han är i god fysisk form och är redo att köra igång direkt med resterande del av truppen. Spelmässigt har han en härlig girighet och vill vara med när det ska avgöras i offensiv zon, säger Brolin.

Forwardsförstärkningen höjer konkurrenssituationen ytterligare.

— Det känns bra att lägga till honom i konkurrenssituationen hos oss och när han väl är insatt i vårt sätt att tänka kommer han att tillföra mycket till oss. Vi ska ha en lång säsong i år och nu har vi forwards som vi tror kommer att komplettera varandra på ett bra sätt och trigga varandra bra i konkurrensen, säger IBK Dalens tränare Jonatan Brolin.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar