Foto: Per Wiklund
Jönköpings IK

JIK ökar medvetenheten inför elitlicensen

Jönköpings IK ökar kostnadsmedvetenheten för att klara elitlicensen.

Under tisdagen inkom uppgifter om att Jönköpings IK med lag både i damernas och herrarnas SSL har det tufft med ekonomin. Uppgifter om frysta löner, omförhandling av kontrakt och skulder lyftes fram. Ordförande Dan Nordlöf förklarar läget.

— Ett av styrelsens viktigaste uppdrag är att vi med allt till buds stående medel klarar elitlicensen. I år är det examensprovet. Vi har fått okej från elitlicensnämnden tidigare i år men vi vet att vi inte är stabila. Därför har vi valt att höja medvetenheten i klubben och haft möten med våra SSL-lag och division 1 om vad som gäller, vilka faktorer som påverkar, säger Nordlöf.

Varför lyfter ni frågan nu?

— Vi i styrelsen vill vara proaktiva och få alla medvetna och engagerade. Vi tittar på alla kostnader och ser över hur vi kan påverka inflöde och utflöde. Genom att lyfta frågan med spelare hoppas vi kunna ha en tätare dialog och tillsammans bidra till att vi klarar det i maj 2019. Vi ville sätta igång det här tidigt istället för att vänta länge och inse att vi har problem i jul.

Hur påverkar det här spelarna?

— Det har redan påverkat spelarna. De har insett allvaret och vissa har säkert blivit oroliga. Vi har haft tre möten med spelartruppen och informerat om läget och tolkningen och upplevelsen av vad vi informerat om är ju fri. Men från styrelsen sida vill vi vara tydliga och transparenta.

Det har inkommit uppgifter om frysta löner och omförhandling av kontrakt. Är det en åtgärd ni arbetar med? 

— Vi förhandlar inte om någonting eller säger upp avtal och kommer med nya. Vi har istället tätare dialoger för att kunna hitta en balans och kommer ha tätare avstämningar med spelartrupperna under säsongen.

Hur illa ställt är det med ekonomin? 

— Det är som det förmodligen är med de många klubbar. Det går i cykler och beroende på när man tar pulsen är det plus eller minus. Vi har tuff konkurrens i Jönköping och får inget gratis även om vi funnits sedan 1985. Vi måste vara än mer krismedvetna för att vara på säkra sidan. Nu har vi fått till ett bra avtal på fem år med Intersport och Unihoc som på ett helt annat sätt kommer hjälpa oss att framåt. Men vi är medvetna om det ekonomiska läget och jobbar därefter, säger Nordlöf.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar