Foto: Per Wiklund
Linköping IBK

Jendrisak tillbaka efter skada

Matej Jendrisak tillbaka när Linköping åker till Finland.

Linköping har inlett försäsongen med dubbla segrar över Kalmarsund och seger över Örebro som klart besegrades förra helgen. Nu till helgen beger sig Linköping till Finland för försäsongsläger. Tillbaka och spelklar är laget stjeckiska stjärncenter Matej Jendrisak som varit borta en längre tid efter en knäoperation.

— Alla spelare i SSL-truppen åker med och glädjande nog är Matej Jendrisak tillbaka i full träning och jag hoppas han kan spela en av helgens matcher i Finland, säger tränaren Johan Astbrant till Linköpings hemsida. 

Linköping kommer att möta de finska lagen  EräViikingit och Westend Indians vilket beskrivs som tuffare motstånd än de inledande träningsmatcherna.

— Det blir ett riktigt elddop för oss i helgen. Inget ont om Örebro och Kalmarsund men båda dessa lag gjorde sina första matcher för säsongen mot oss. Nu möter vi ett EräViikingit som precis kommit hem från Czech Open och mött lag som Falun och Pixbo och bör vara rejält igång. Så jag förväntar mig att vårt försvarsspel sätts på hårdare prov i helgen. Tidigare år har vi haft det rätt tufft mot det finska sättet att spela med stor rörlighet jämfört med det svenska mer statiska spelet, säger Astbrant om matcherna.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar