Foto: Per Wiklund
SSL-Dam

SSL byter TV-kanal – nytt avtal klart

Nytt avtal och ny TV-kanal för sändningar av SSL.

Vid förra säsongens slut gick Bonnier Broadcasting som äger TV4 och C Mores TV-avtal för SSL ut. Sedan dess har Svenska Innebandyförbundet diskuterat och förhandlat med flera aktörer. Nu står det klart att SSL-innebandyn byter kanal då Discovery Networks har köpt rättigheterna de kommande två säsongerna.

— Det känns stimulerande med det här nya fräscha samarbetet som vi tror mycket på. Discovery har presenterat ett intressant upplägg och samtidigt visat ett engagemang och en hunger som vi är övertygade hjälper oss att ta nästa steg i vår synlighet, säger Göran Harnesk, generalsekreterare Svenska Innebandyförbundet i ett pressmeddelande.

I avtalet ingår att Discovery Networks ska sända minst 50 matcher per säsong fördelat jämnt på dam och herr. Utöver det kommer även VM de två kommande åren sändas i Discoverys kanaler. Primär kanal för innebandyn förväntas bli Eurosport 1 samt Kanal 9. Finalerna kommer sändas i kanal 5.

— Vi ser en stor outnyttjad potential i svensk innebandy och vet att intresset ute i landet hela tiden växer. Att kunna stärka vår redan starka sportportfölj med lokalt vasst innehåll är otroligt roligt och att dessutom får göra det tillsammans med Svenska Innebandyförbundet känns spännande, säger Discovery Network och Eurosports sportchef Hanif Hosseini.

Övriga matcher kommer likt tidigare säsonger att fortsätta sändas på SSLPlay.se där även damernas SSL nu ingår.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar