Foto: Per Wiklund
Allsvenskan

Storsatsning på livesändningar från Allsvenskan

Svenska Innebandyförbundet storsatsar och skriver avtal för webbsändningar för Allsvenskan Herr.

Svenska Innebandyförbundet fortsätter att meddelade nyheter kring webbsändningar och TV-avtal. I förra veckan blev det klart att Discovery Networks blir ny partner för TV-sändningar och idag meddelar förbundet att ett avtal för Allsvenskan Herr har slutits. Det är gällande för webbsändningar för Allsvenskan herr där samtliga matcher nu kommer att sändas.

— Intresset för allsvenskan har ökat de senaste säsongerna och det har funnits en efterfrågan om att skapa en gemensam plattform. Vi ser det som en av pusselbitarna i att bygga allsvenskan som produkt över hela landet. Nu kommer alla matcher på herrsidan att produceras och förutom att de sänds live finns highlights att sprida via olika kanaler, säger Magnus Nilsson arrangemangsansvarig och tävlingschef hos Svenska Innebandyförbundet.

Förhoppnings med den nya satsningen är öka intresset för sporten.

— Vi tror att det kan öka redaktionella inslag i media och samtidigt öka intresse från publik och sponsorer. Men det här behöver byggas långsiktigt där vi tar steg successivt. Vi kan inte göra allt på en gång eller dra upp det hur stort som helst. SSLplay.se är ett bra exempel. Det började med enstaka sändningar hos vissa föreningar, fortsatte till en gemensam plattform och har sedan byggts på år för år. För att till den här säsongen innefatta proffsiga produktioner från alla matcher för både damer och herrar på en ännu bättre plattform än tidigare.

Alla matcher kommer att sändas med kommentatorer. Kostnaden är 199kr/månad eller 79kr/match.

LÄS MER: Tullinge rasar: ”Det är ett slag i ansiktet” 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar