Foto: Per Wiklund
SSL-Dam

Domare hoppar av – kallades för ”lydiga apor”

Sveriges Television avslöjade under onsdagskvällen att ett tiotal domare hoppar av efter kränkningar.

Under torsdagskvällen avslöjade SVT att ett tiotal förbundsdomare väljer att sluta döma efter att en tjänsteman på Svenska Innebandyförbundet kränkt domare. Tjänstemannen ska ha kallat två domarpar från Norrland för ”lydiga apor” och använda bajskorvar som metafor. Detta samtal ska ha bandats och blev droppen för ett tiotal domare som väljer att sluta.

Magnus Nilsson som är tävlingschef på förbundet tillika tjänstemannens chef bekräftar uttalanden och ger sin syn.

– Uttalandena är inte någonting som Svenska innebandyförbundet står bakom. När detta kom till vår kännedom har vi hanterat det med den berörda medarbetaren i form av ett personalärende, säger Nilsson till SVT. 

Domarna har krävt att förbundet ska agera och inte de har gjort tillräckligt.

– Från mina ögon sett har det inte hänt något med tjänstemannen, utan man har försökt sopa det här under mattan, säger domaren Mats Erelund till SVT.

Flera av domarna som hoppar av har enligt SVT meriter från att döma internationell, SSL och Allsvenskan. Ärendet har tagits upp som ett personalärende.

– Det landade i att medarbetaren bland annat gick ut och tog avstånd och bad om ursäkt, säger Nilsson som i intervjun med SVT svarar Nej om det inträffade är tillräckligt för att bli avskedad.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar