Foto: Jonathan Rudman
FBC Kalmarsund

Nykomlingarna gav mästarna en match

Jämnt när mästarna Storvreta mötte nykomlingen Kalmarsund.
Serie: Sibylla Games. Matchstart: 18:00
Storvreta IBK
7 - 4(X-X, X-X, X-X)
FBC Kalmarsund

I helgen spelas försäsongsturneringen Sibylla Games i Växjö med att starkt startfält av lag. Under fredagskvällen spelade regerande mästare Storvreta sin första match i turnering mot nykomlingen Kalmarsund och inledningsvis syntes skillnaden mellan lagen tydligt.

Storvreta gick ifrån till 3-0 där 3-0 målet var ett fint powerplaymål av nyförvärvet Simon Götz.

— Det blev rätt öppet i mitten och Matte håller i boll och spelar en smörpass så det var bara att svepa in den, säger Götz om målet.

TV: Se Götz mål här

Kalmarsund stod emot mästarna bra matchen igenom. Mycket tack vare ett uppoffrande försvarsspel och en storspelande Kalle  Bending i målet. I den andra perioden lossnade även målskyttet för Kalmarsund som reducerar till ställning 5-4.

— Vi vet att vi har ett bra grundspel och är väldigt trygga med boll. Vi kan föra matchen när vi väl får chansen till det. När vi får tag i det och får rull så har vi ett bra stäm, säger Kalmarsunds Kevin Björkström.

Den avslutande perioden blev fortsatt intensiv med flera bra chansen för båda lagen. Det var först när Niklas Winroth mycket snygg satte 6-4 i krysset som matchen till stor del kändes avgjord. Storvreta gjorde även 7-4 i öppen kasse. Trots segern var Simon Götz inte helt nöjd med vad Storvreta presterade.

— Det är inte så bra från vår sida egentligen. Vi måsta tagga till lite mer och komma ut och visa att vi är Storvreta. Vi ska vara bäst i världen i alla lägen, säger Götz.

I Kalmarsund så var man nöjdare med insatsen trots förlusten.

— Vi gör en ganska bra match. Första tio är vi egentligen översprungna. Vi har aldrig mött ett så här bra lag med det här laget. Men sen kommer vi in i det mer och i stora drag så bjuder vi på en bra match. Har vi maxflyt idag så får vi ett oavgjort resultat, summerar Björkström.

TV: Simon Götz ”Vi måste komma ut och visa att vi är Storvreta”

TV: Kevin Björkström: ”Jag tror inte att Storvreta räknade med att vi skulle vara så bra med boll”

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar