Foto: Per Wiklund/
SSL-Dam

EXTRA: Förändringar i straffavgörandet i SSL

Justeringar i straffavgörandet för SSL.

Till den förra säsongen förändrades upplägget för avgörande i seriematcher i SSL. Spel fem mot fem i förlängning byttes till spel fyra mot fyra och vid fortsatt oavgjort resultat avgjordes även seriematcherna på straffar. Då genom att samma straffskyttar var kvar och slog utslagsstraffar tills det blev ett avgörande. Till den kommande säsongen 2018/19 har Svenska Innebandyförbundet skickat in en ny ansökan till Internationella Innebandyförbundet med att fortsatt ha kvar dessa ändringar i regelboken. En ansökan som har godkänts vilket innebar att även den här säsongen kommer ha en vinnare i alla matcher. Förbundet har även i sin ansökan gjort ett tillägg gällande straffskyttar vilket går att läsa in ansökan från förbundet:

Changes regarding penalty shots

— Each team shall use three different players and a player must not take a second penalty until the other two have taken on and so on. 

Ansökan har godkänts vilket innebär att om det är oavgjort även efter förlängning så kommer matcherna fortsatt att avgöras med sudden-straffar. Förändringen som blir är att det istället för att vara en straffskytt som slår samtliga straffar så kommer lagen ha tre straffskyttar där första straffskytten inte får lägga sin andra straff förrän samtliga tre har lagt en straff. Om det är fortsatt oavgjort efter tre sudden-straffar får lagen välja fritt bland de tre valda straffläggarna.

Utöver denna justering kommer får lagen även byta målvakt under straffläggningen.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar