Foto: Jonathan Rudman
SSL-Herr

Klubbarna ovetandes om nya straffavgörandet

Klubbarna ovetandes om nya straffavgörandet.

Till den kommande säsongen 2018/19 uppdateras avgörandet vid oavgjorde resultat i SSL. Istället för en straffskytt och en spelare mot spelare duell kommer lagen att utse tre straffskyttar som står för avgörandet. En nyhet som ännu inte kommunicerats till klubbarna. I vilket fall inte innan i söndags.

— Det som är intressant är att man väljer att ändra utan att rapportera eller diskutera någonting. Man undrar vart beslutsfattandet någonstans sitter, säger Växjös tränare Niklas Nordén.

Att förändringen kommer efter en säsong av det nya upplägget förvånar Nordén. Framförallt eftersom det enligt Niklas Nordén inte verkar som att klubbarna har fått vara involverade i beslutet.

— Jag var en av de som propagerade för att det inte skulle vara bara en från början. Samtidigt vinner man inte alla strider och det blev en straffskytt och då körde vi på en. Folk börjar ju uppskatta det här med man mot man grejen och det försvinner ju nu. Det är konstigt att beslut tas utan referensramar. Vi har i vilket fall inte sett några formulär om det här och det är lite som vanligt i hur det funkar i innebandyvärlden, säger Nordén.

Patrik Eklund, tävlingssamordnare på Svenska Innebandyförbundet förklarar dock att det är efter önskemål från klubbarna som ändringen görs.

— I samband med elitkonferensen så framkom det önskemål från föreningarna att straffavgörandet skulle ändras. Önskemål som om förändring som vi tillgodosett när vi gjort ansökan till Internationella Innebandyförbundet, säger Patrik Eklund.

EXTRA: Nytt upplägg för straffavgörande i SSL 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar