Foto: Per Wiklund
Landslag

Ganevik: ”Jag tycker att jag har bra chanser”

Kim Ganevik tillbaka i landslaget igen för att ta en plats till VM.

Kim Ganeviks landslagshistoria är en historia i sig. Forwarden från Mullsjö blev uttagen i landslaget första gången under våren 2017. Efter återbud från Ganevik dröjde det hela dock drygt ett år innan han gjorde debut på planen under EFT i våras. Väl där blev det succé direkt för Ganevik som gjorde hattrick i sin andra landskamp. När landslaget nu i helgen samlas i Uppsala är Ganevik med i truppen.

— Det är jättekul att vara här såklart. Jag missade ju förra lägret i Höllviken och att nu vara tillbaka och ge sig själv en ärlig chans att slåss om en plats känns väldigt roligt, säger Ganevik.

Kim Ganevik är en av spelarna som slåss om de sista platserna i truppen till VM i Prag i december.

— Jag tycker att jag har bra chanser att komma med till VM. Det är 20 utespelare här i helgen och jag är en av dem så det är ingen idé att sluta gasa utan bara köra på nu. Det gäller att tro på det hela vägen och göra en bra säsong i klubblaget också.

Vad har du för roll i landslaget? 

— Det skiljer sig lite från klubblaget men är ganska likt. Framförallt är det spelet utan boll där jag har mina styrkor i att sätta press på motståndarnas backar. Det är ett starkt kort jag har.

Fokus för helgens läger är träningar och på söndag spelas en internmatch. En stor del av träningarna handlar om att jobba in detaljer i spelet där försvarsspelet varit prioriterat.

— Det är har blivit mycket försvarsspel och det är väl naturligt eftersom vi spelar lite annorlunda i klubblaget så det är bra att vi får nöta. I övrigt så känns det väldigt hungrigt och man märker att det inte är någon här som är mätt.

Vad skulle en plats i VM-truppen betyda för dig? 

— Det skulle vara hur kul och stort som helst. Det var väl inget jag trodde när jag blev uttagen till turneringen i Tjeckien i våras. Men nu är jag här och då gäller det att visa på träningarna här att jag ska vara kvar samt att fortsätta i klubblaget. Det är ändå det jag presterar där som ligger till grund för en landslagsplats, avslutar Ganevik.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar