Foto: Per Wiklund
Landslag

Ramirez kallas in till landslaget: ”Helt klart med i diskussionerna om en plats till VM”

Förbundskapten Mikael Hill kallar in Niklas Ramirez till lägret i Uppsala.

I december spelas VM i Prag och under helgen samlas herrlandslaget i Uppsala för att fortsätta förberedelserna för att ta tillbaka guldet från Finland. Under fredagens träning körde både Robin Nilsberth och Kasper Hedlund rehab med småskador och även Rasmus Enström saknades. Nu väljer landslaget att kalla in Växjös Niklas Ramirez i truppen för de återstående träningarna i helgen.

— Niklas är helt klart med i diskussionerna om en plats till VM. Han hade ju en skadefylld fjolårssäsong men kommer upp och kör med oss nu lördag och söndag, säger förbundskapten Mikael Hill.

Vad ser du hos Ramirez? 

— Det är ju en spelare med ett internationell snitt. En bra spelare som är kraftfull. Som back följer han gärna med fram där vi kan attackera med fyra spelare och det är något som vi tittat mycket på. Han hade en fin debut i Åbo på EFT men stukade ju foten i andra matchen. Sedan under hösten fick han ju de efterhängsna skadeproblem så vi har inte haft möjlighet att titta på honom något mer. Förhoppningsvis nu kan han ju vara tillbaka för fullt i Växjö och prestera hos de för att var fortsatt aktuell hos oss.

Den skadefyllda säsongen gjorde att det varit svårt att se Ramirez live på allvar. Något ledarstaben nu får möjlighet att göra under helgen.

— Det jag har pratat med Niklas själv och även Niklas Nordén (tränare i Växjö) så ser det väldigt bra ut. Vi tillsammans med Växjö vill vara lite försiktiga. Vi vill ha upp honom hit för att se honom live. Han själv var hur taggat som helst och det var klokt resonerat av honom att inte köra för hårt med honom, säger Hill.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar