Foto: Per Wiklund
Allsvenskan

KLART: Umeå City har tagit beslut om kommande säsong

Umeå City drar sig ur Allsvenskan Norra.

Det har länge varit oklart om Umeå City skulle få ihop ett lag till spel i Allsvenskan Norra. Ett sista försök gjordes för några veckor sedan och igår beslutade styrelsen i Umeå City IBK att laget drar sig ur norra allsvenskan 2018/2019 på grund av spelarbrist. Samtliga spelare är därmed fria att byta klubb.

— Det är ingenting annat än en stor besvikelse och ett stort misslyckande att vi hamnat i den här situationen. Att vi haft spelarbrist har varit känt länge och trots hårt arbete har vi inte kunnat lösa problemen. Till slut fanns det ingen annan utväg än att dra sig ur, säger Tomas Hugosson-Wallgren, klubbchef i ett pressmeddelande.

Umeå City IBK, en av Umeås anrika klubbar, bildades redan 1984 har fem av de sex senaste säsongerna spelat i allsvenskan och huserade dessförinnan fyra raka säsonger i gamla Elitserien (nuvarande Svenska Superligan) mellan 2008–2012.

Med knappt tre veckor kvar till seriestarten 22 september blev till sist läget akut. Trots flera försök att utöka och bredda spelartruppen blev framtiden för ovisst såväl sportsligt, och organisatoriskt för att fullfölja kommande säsong.

— Vi har arbetat intensivt sista veckorna för att fylla på med spelare, men tyvärr misslyckats. Vi lyckades bara värva in tre spelare utöver de 10 befintliga som redan hade gett klartecken för säsongen. Det gjorde situationen ohållbar att spela på allsvensk nivå, säger Hugosson-Wallgren.

Klubben kommer vara behjälplig att hitta nya klubbar åt spelarna.

— Vi kommer ta vårt ansvar att hjälpa alla spelarna vidare till nya klubbar och kan bara beklaga att vi tvingats ta det här beslutet så nära inpå seriestarten. Det borde och skulle i den bästa av världar ha kommit betydligt tidigare för allas bästa, säger Hugosson-Wallgren.

Det har i nuläget inte kommunicerats någon information om vilket lag som ersätter Umeå City i Allsvenskan Norra.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar