Foto: Per Wiklund
Landslag

Rudd ska ta revansch: ”Varit jävligt långt ner i skiten”

Alexander Rudd fylld av revanschlust i landslaget efter två tunga år.

Det var en pigg och fokuserad Alexander Rudd som i helgen var på plats på hemmaplan i Uppsala när landslaget genomförde läger inför VM. Annat var det för ett år sen då Rudd var med på Finnkampen trots att hans biverkningar hjärnskakningen som han fick inför VM året innan fortfarande gjorde sig påmind. Nu är han återställd och kan blicka tillbaka på tunga år.

— Först och främst är jag stolt över mig själv. Jag tror inte folk förstår hur tungt jag har haft det de två senaste året där jag varit jävligt långt ner i skiten. Jag är både stolt och glad över att jag tagit mig igenom det och kommit tillbaka start på andra sidan, säger Rudd.

Inför VM i Riga var Alexander Rudd med i truppen och bara veckor innan VM fick han en tackling och hjärnskakning som gjorde att han missade VM.

— Det är revanschladdat med tanke på vad som hände för två år sedan. Jag lägger ner lite extra av mig själv på varje träningspass och teoripass. Jag går in lite mer för det helt enkelt. Jag vet hur lätt det är att missa en sådan här chans och att spela VM får man inte så många gånger i karriären. Jag har vunnit två gånger och vill återuppleva det igen.

Rudd är dessutom tillbaka i god form.

— Jag känner mig väldigt stark. Framförallt för att jag kunnat genomföra en ordentlig försäsong vilket jag inte kunnat på fyra år tror jag. Alla problem har även stärkt mig som person och jag är på sätt och vis en annan människa nu. Förut levde jag på min talang men nu gör jag verkligen mitt yttersta hela tiden både för mig själv och för laget.

Med några månader kvar till VM. Vad är status på landslaget just nu? 

— Jag tycker att vi ligger i bra fas. Vi har haft tre läger i sommar och jobbat med en lite mindre trupp med i stort sett samma spelare. Vår femma har jobbat ihop hela sommaren där vi är fyra från Storvreta. Vi börjar bli bra samspelta och det är ett bra spelsystem som vi jobbar in vilket fungerar bättre och bättre för varje träningspass.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar