Foto: Per Wiklund
Landslag

VM-turneringar till Sverige

Sverige och Uppsala tilldelas värdskapet för U19-VM för damer och VM för damer.

Internationella Innebandyförbundet har utsett Sverige som värdland och Uppsala som värdstad för U19-VM damer 2020 och VM för damer 2021.

— Svensk Innebandy tackar Internationella Innebandyförbundet för förtroendet att åter få stå som värd för nya internationella evenemang. Vi ser nu fram emot att hälsa innebandyvärlden välkomna till Sverige och Uppsala. Uppsala, med IFU Arena, erbjuder en fantastisk möjlighet att kunna arrangera dessa evenemang under ett tak, Göran Harnesk, Generalsekreterare Svensk Innebandy.

Sverige har tidigare arrangerat VM för damer 1999 i Borlänge och 2009 i Västerås. Det blir första gången Sverige anordnare VM för U19-damer. Som en del i förberedelserna inför respektive mästerskap har Svenska Innebandyförbundet även utsett Uppsala som värdstad för Finnkampen damer/U19 damer i februari 2020 och för Euro Floorball Tour damer/U19 damer i november 2020.

— Vi är väldigt glada och stolta att Uppsala får stå som värd för Finnkampen 2020, Euro Floorball Tour 2020, U19-VM för damer 2020 VM för damer 2021. Att stå som värd för internationella idrottsevenemang är viktigt del i vårt arbete med att skapa en attraktiv stad för våra nuvarande och framtida invånare. Dessa internationella evenemang kommer att passa IFU Arena väldigt bra. Vi ser fram emot att stå värdar för dessa båda evenemang under de kommande åren, Marlene Burwick, kommunstyrelsens ordförande, Uppsala kommun.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar