Foto: Per Wiklund
SSL-Dam

KLART: Discoverys uppställning för TV-sändningarna

Två experter, studio och upplägget klart för Discovery Networks sändningar av SSL.

Under tisdagens upptaktsträff presenterade de nya TV-rättighetsinnehavarna Discovery Networks sin startuppställning till den kommande säsongen. Expert i satsningen på innebandy blir Ann-Sofie Sundholm och TV4:s tidigare innebandyexpert Patrik Åman.

— Det ska bli sjukt spännande och jag är riktigt taggad. Jag har ansett mig vara en expert ganska länge. Skämt och sido men det ska bli väldigt kul att jobba med den sporten som ligger mig närmast, kommenterade Ann-Sofie Sundholm.

Patrik Åman som vi känner igen som expert sedan tidigare har en gedigen meritlista med bland annat VM-guld och flera säsonger i högstaserien med AIK. Ann-Sofie Sundholm som även hon är expert i satsningen har en meritlista av spel i högstaserien i Pixbo Wallenstam, Råsunda, Balrog och Djurgården. Utöver det har Sundholm även spelat i Schweiz och på meritlistan finns SM-guld.

Förutom experterna kommer Discovery Network även ha en studio som leds av Karin Frick och kommentatorer kommer vara Ramin Nouri och Tommy Åström. Dessutom genomförs en satsning på reportageserier där Joel Segerdahl kommer åka runt i landet för djupare och udda berättelser.

— Vi satsar på innebandyn. Det känns fantastiskt och vi ser fram emot det här. Både att följa serien, slutspel och VM, både herr och dam rent sportsligt. Men även för oss som kanal att lära känna alla er och även att göra lite runtomkring. Vi vill ta sporten allvar genom att vara ute landet och göra reportageserier och vi vill ha en enorm digital satsning, framförallt i våra sociala mediakanaler, kommenterade Discoverys sportchef Hanif Hosseini under upptaktsträffen.

Grundtanken är att måndagar blir innebandymåndag och där kommer herrmatcherna i SSL att sändas och tisdagar ska vara innebandytisdag för damerna.

Inledande matcher som sänds av Discovery Networks: 

19 sept 19.00: Herr. Storvreta-Dalen (Kanal 9/Eurosport Player)
23 sept 14.00: Dam. Pixbo Wallenstam-Täby (Eurosport 1/Eurosport Player)
23 sept 17.00: Herr. Pixbo Wallenstam-Storvreta (Eurosport 1/Eurosport Player)
26 sept 19.00: Herr. Kalmarsund-Växjö (Eurosport 1/Eurosport Player)
1 okt 19.00: Herr. Örebro-Falun (Eurosport 1/Eurosport Player)
2 okt 19.00: Dam. Göteborg-Warberg (Eurosport 1/Eurosport Player)
8 okt 19.00: Herr. Mullsjö-Växjö (Eurosport 1/Eurosport Player)

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar