Foto: Gävle GIK
#ibsilly

Skriver långt kontrakt – lånas till SSL-klubb

Segdragna övergången har nu nått en lösning. Adam Lundgren skriver nytt kontrakt med Gävle och lånas ut till Örebro.

Gävles Adam Lundgren har under hela sommaren varit på väg till Örebro och spel i SSL. Det var tidigt klart att Lundgren skulle flytta till Örebro men övergången har dragit ut på tiden då klubbarna inte kommit överens. Bara en vecka innan seriepremiär har de kommit fram till en lösning. Adam Lundgren skriver nytt kontrakt med Gävle fram till 2023. Dessutom lånas han ut till Örebro i SSL till senast sista december.

— För mig var det självklart att visa att GGIK är klubben i mitt hjärta, det är här jag vill vara, det var inget svårt beslut för mig att skriva ett längre kontrakt, GGIK har betytt och betyder mycket för mig, sen alla roliga minnen med kvalspel, SSL, arenamatcherna på Gavlerinken, saker som nog alla vill vara med om igen., säger Lundgren till Gävles hemsida.

Det blir alltså spel i SSL under hösten för att senare återvända till Gävle och Allsvenskan Norra.

— Jag vill verkligen vara en del av det lagbygge som nu startats av klubben och Hasse Edström, finns så många enormt duktiga unga spelare i årets trupp blandat med några av allsvenskan absolut mest rutinerade och bästa vilket gör detta till en otroligt spännande framtid.

En viktig förstärkning för Örebro som bland annat tappat landslagspelaren Simon Palmén och Joel Kanebjörk,

– Han har testats både som forward och back, och vi är i ett läge med en liten tunn trupp där han kommer passa in skitbra. Vi vet inte vilka av juniorerna som kommer att lyckas och vilka som kommer att få det tuffare – det kan ju vara både backar och forwards – och då är det jättebra att ha det här kortet som vi kan slänga in på båda ställena. Jag tror också att vi får lite mer stabilitet i tredjefemman med Adam i laget, säger Eskils., säger Erik Eskils i Örebro Innebandys sportgrupp till NA.se. 

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar