Foto: Per WIklund
Pixbo Wallenstam IBK

Calebsson nostalgisk inför sista säsongen

Daniel Calebsson nostalgisk inför den tjugonde och sista säsongen i högstaserien.

Pixbo Wallenstams Daniel Calebsson debuterade i högsta serien 1998 med Jönköping. En lång karriär senare fyllda av framgångar med tre VM-guld går veteranen nu in i sin tjugonde och sista säsong. Calebsson har tagit beslutet att där är sista året och innan det har börjat är han redan nostalgisk.

— Det blir att man kollar på det på ett annat sätt det här året. Jag tänker på alla man har spelat med och hur jäkla kul det här är. Det kommer bli en säsong där jag kommer njuta lite extra i år, säger Calebsson eftertänksam.

Vad ligger till grund för beslutet?

— Motivationen finns kvar och glädjen finns kvar men kroppen säger ifrån. Det är mycket skavanker nu, återhämtningen tar längre tid och jag måste vara snäll mot min egen kropp och erkänna att det är svårare att hänga med. Jag har ju haft mycket skador med knän, diskbrott som gett mycket följdskador. Med det i åtanke känns det som en väldigt klokt och rätt beslut.

Tjugo år i eliten har Calebsson få se en sport utvecklas och blivit professionell. Många hallar har det spelats i och året kommer bli känslosamt. Inte minst i bortamatchen mot Jönköping.

— Även om jag går in lika fokuserad och förbered som alltid inför en ny säsong så har man redan tänkt tanken på att det blir sista av allting. Sista gången i hallarna och det kommer bli lite extra speciellt att spela i Jönköping för sista gången. Jag har nio år där och klart det kommer kännas lite extra, dessutom med tanke på ledarstaben de har som jag spelat med.

Upptaktsträff 2018/19

37-åringen anslöt till Pixbo Wallenstam 2010 och har trots sin framgångsrika karriär inget SM-guld på meritlistan.

— Man vill avsluta på topp och känna att man gör en riktigt bra sista säsong. Jag har alltid höga krav på mig själv och är inte supernöjd med alla säsongen. Inställningen är att avsluta väldigt bra och det är bara hopppas att jag inte får problem med skador. Får jag inte det kan detta bli en riktigt bra säsong.

Återkommande för Pixbo Wallenstam är att laget presterar bra i serien men faller i kvartsfinal. Som alltid på upptaktsträffen så var Calebsson inne på att det är annorlunda i år.

— Det känns som att jag sitter och säger det varje år att vi kommer få ett bättre slutspel. Men i år har vi förstärkt med rätt spelare. Förra året var jag väldigt besviken på hur vi agerade när vi förlorade och vi sänkte varandra. Det är något vi jobbar med att förbättra i år och i ett slutspel ska vi höja varandra.

Vad talar för att ni går längre i år?

— Det är inte bara nyförvärven. Vi har en stomme som varit med i några år nu lyft sig. Se på en spelare som Anton Eriksson som kommer bli bättre än någonsin den här säsongen. Han är en spelare som lyfter oss alla.

Om det blir mer än kvartsfinal återstår att se. Klart är i vilket fall att säsongen 2018/19 blir den sista vi får se en av svensk innebandyns mest framgångsrika spelare genom tiderna. Vad vore in ett optimalt slut på en framgångsrik karriär.

— Skadefri och ett framgångsrikt slutspel. Vi vinner kvarten, får med oss energi in att skrälla i en semifinal mot ett av topplagen och så vinner vi SM-guld. Det hade varit ett fantastiskt slut, drömmer Calebsson avslutande.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar