Foto: Per Wiklund
Örebro Kings

”Hungriga på att visa motsatsen mot vad alla tror”

Örebro tippas sist i årets tabell.

SSL-premiären närmar sig och för Örebro inleds serien mot nykomlingen Lindås. Ett Örebro som efter flera spelartapp ställer ett väldigt ungt lag på banan. 

— Det är ett ungt Örebro med mycket talang där jag hoppas få se unga mogna spelare där den stomme som finns kvar från förra säsongen har lärt sig från då. Våra misstag leder till mål bakåt och vi måste sudda bort det. Utöver det så är vi hungriga på att visa motsatsen mot vad alla tror, säger Örebros Simon Jirebeck.

Försäsongen har varit tung för Örebro resultatmässigt och när SSL-tränarna tippade serien placeras Örebro sist i tabellen.

— Jag tycker inte det är konstigt. Vi har tappat spelare som Simon Palmén och Joel Kanebjörk med flera. Enligt mig är vi dock inte sämre än förra året då våran förstafemma är intakt med Suad Sofofic som center som kommer chocka många i år. Lägg där till en andrafemman med trixiga spelare som Emil Ruud och Markus Lindgjerdet och vi har två bra femmor.

Bland spelartappen märks landslagscentern Simon Palmén och meriterade Joel Kanebjörk.

– Det är blir ett jättetapp med Joel i hans ledarroll. Han är extremt duktig på att se och agera efter vad som är bäst matchen just nu. Det syntes i flera matcher förra året. Vi kommer sakna Joel men samtidigt har unga spelare kommit in och tagit hans plats.

Är ni redo för premiär?

— Klart att tanken finns att man inte är redo. Vi är ju ett ganska nytt lag med många unga. En skillnad från förra året är att vi är mer samspelta i femmorna i ett nytt spelsätt som börjat sätta sig. Det har blivit bättre under försäsongen men det är svårt att säga att är 100% redo redan i premiären mot Lindås.

Blir det en säsong av överlevnad?

— Målet blir att hålla oss kvar och för att göra det måste vi ta de viktiga poängen mot de andra lagen i botten. De matcherna blir viktigare i år. Men samtidigt, klickar vi så tror jag att vi kan chocka många, säger Jirebeck.

LÄS MER: Tränarnas tips: Så slutar SSL-Herr

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar