Foto: Per Wiklund
Linköping IBK

”Kan faktiskt inte se en tuffare öppning än Växjö borta”

Repris på kvartsfinalserien inleder säsongen för Linköping.

I våras var det Linköping som visade vilka som var bäst och slog ut Växjö i kvartsfinalserien. När ligan inleds på onsdag kväll blir det en repris då Växjö står för motståndet på bortaplan. Tuffast möjliga öppning enligt Linköpings tränare Johan Astbrant.

— Nej, jag kan faktiskt inte se en tuffare öppning än Växjö borta. Storvreta, Falun och Mullsjö ser jag mer som lag som är lite mer under uppbyggnadsprocess och kanske hade man hellre mött dem nu i början innan de är klara. Av det jag sett på försäsongen så ser Växjö redan färdiga ut och det blir givetvis en jättestor utmaning för oss, säger Astbrant till Linköpings hemsida. 

Astbrant var bland annat på plats under Sibylla Games för att se premiärmotståndaren på nära håll. Ett Växjö som han tycker ser intressant ut trots flera spelartapp.

— Jag har nog själv tänkt att Växjö skulle få det tufft när en världsmålvakt som Kosonen lämnar, men med tanke på att Kosonen förlorade målvaktskampen mot Laakso i kvarten i våras kanske det ändå var lägligt för Växjö att få in en ny målvakt. Sen har de ju tappat Kjellson men hans spelartyp kanske inte passar optimalt för hur Nordén vill se sitt lag spela med mycket fart. Så dessa tapp kanske inte blir så tunga som jag först tänkt. Samtidigt betyder ju detta att nya spelare nu måste kliva fram och vara stjärnor och där har ju Växjö flera spelare med den potentialen i André Andersson, Markus Jonsson och Ludwig Persson bland annat.

För Linköpings del är hela truppen tillgängliga för spel förutom backen Anton Karlsson som drabbats av en ny knäskada. Det innebär att båda nyförvärven Simon Palmén och Max Wahlgren kommer göra sin första SSL-match i nya laget.

— Det viktigaste är att vi tror på vår spelidé och tror på varandra. Växjö kommer att komma ut med mycket energi och revanschlust så det gäller att vi står upp från början till slut.

LÄS MER: Så här tippar SSL-tränarna serien

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar