Foto: Idrottsfoto
IK Sirius IBK

SSL-guide: IK Sirius IBK

IK Sirius IBK - Spelartrupp, nyförvärv, förluster och kommentarer.

Sirius missade slutspel förra säsongen där SSL-kontraktet ett tag var hotat och Sirius genomförde ett tränarbyte. David Ahlmark som då klev in är kvar i båset och har under sommaren fått möjlighet att forma sitt Sirius. Utmärkande för Sirius är en tydlig generationsväxling där både Peter Berling och Dan Johansson valt att trappa ner i seriesystemet. Lägg där till backen Carl Kostov-Bredberg som har varit landslagsaktuell. Bland nyförvärven har det värvats ungt och hungrigt med tre spelare som har direkt koppling till RIG Umeå.

Förra årets resultat

9:a i serien, missade slutspel

Kommentar från ibnytt.ses redaktör Jonathan Rudman: 

— Tunga tapp för Sirius som blir av med både rutin och kvalité. Spännande samtidigt med unga nyförvärv med U19-landslagsmeriter som mycket väl kan blomma ut. Klart är att Sirius kommer få det tufft och vara mer inriktade på att hålla sig kvar än att i år nå slutspel. Det intressanta blir om Ahlmark kan fortsätta på den räddning han genomförde förra säsongen och på så vis kunnat bygga ett nytt Sirius.

Nyförvärv

Erik Storgårds, back (Esport Oilers, Finland), August Moberg, målvakt (Rotebro), Sebastian Jonsson-Linderdahl, back (Gävle), Johan Kruse, back (RIG Umeå), Lukas Sjöblom, forward (RIG Umeå), Filip Björk, center (Visby), Emil Lindström, assisterande tränare

Förluster

Niklas Wallén, back (slutar), Hampus Bodin, målvakt (Gävle), Carl Kostov-Bredberg, back (Zug United, Schweiz), Peter Berlin, forward (slutar), Dan Johansson, center (slutar), Niklas Johansson, tränare (damlaget), Markus Åkerfeldt, back (Hagunda), Kristofer Widlundh, assisterande tränare (Storvreta)

Kommentar tränare David Ahlmark om spelartruppen

– Mycket spännande. Vi har massor med talang och det kan bli hur bra som helst. Det handlar mycket om hur snabbt man kommer in i SSL. Det kan gå åt alla håll, men potentialen finns. Så här spännande trupp har inte Sirius haft på många år

Tränarens tabell 

1. Storvreta IBK
2. IBF Falun
3. Pixbo Wallenstam IBK
4. Linköping IBK
5. Mullsjö AIS
6. Växjö IBK
7. IK Sirius IBK
8. IBK Dalen
9. FBC Kalmarsund
10. FC Helsingborg
11. Höllvikens IBF
12. Jönköpings IK
13. IBF Örebro
14. Lindås Rasta IBK

Spelartrupp

Nr Förnamn Efternamn Positiion L/R Födelseår
57 Tobias Steineck MV R 1992
96 August Moberg MV R 1996
6 Patrik Burman B R 1998
10 Daniel Stenlund B L 1997
17 Henrik Malmgren B L 1996
20 Joakim Pettersson B L 1992
21 Niclas Johansson Bräck B R 1996
58 Erik Storgårds B L 1994
70 Sebastian J-Linderdahl B L 1993
72 Johan Kruse B L 1999
8 Filip Björk C L 1998
11 Andreas Lundell C R 1998
13 Mattias Jansson C L 1998
24 Johan Widh C L 1990
4 Jakob Drews F L 1991
16 Johan Eriksson F L 1990
19 Filip Eriksson F R 2001
26 Lucas Sjöblom F R 1999
40 Joakim Olsson F L 1988
77 Jonathan Blomqvist F L 1999
19 Filip Eriksson F R 1996

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar