Foto: Per Wiklund
SSL-Dam

3 fokusområden för juridiska nämnden – hårdare bestraffning än tidigare

Seriepremiären är bara timmar bort när Juridiska nämnden går ut med information om säsongens tre fokusområden.

Ikväll inleds herrarnas SSL och under torsdagen startar damernas liga. Bara timmar innan första tekning meddelar Juridiska nämndenpå innebandy.se tre fokusområden från och med säsongen 2018/19. Tre områden där de sett en ökning av ärenden inom de senaste åren. Dessa förseelse kommer att bestraffas hårdare än tidigare.

Fokusområdena är:

Våld mot huvudet
Våld mot huvud eller hals (t.ex. slag eller tacklingar) utgör den största risken för allvarlig skada inom innebandyn. I syfte att kunna eftersträva en nollvision för huvudskador måste den ökande trenden med sådana förseelser dämpas tidigt.

Särskilt kränkande tillmälen
Innebandyn är en idrott som slår vakt om sin mångfald och värdegrund. Särskilt kränkande tillmälen, vare sig de inträffar under eller efter match, kommer aldrig accepteras. Hit räknas t.ex. rasistiska, sexistiska och homofobiska uttalanden.

Filmningar
Filmningar är moment i spelet som syftar till att vilseleda domarna och därmed ådra motståndarlaget utvisningar. Momentet är osportsligt och är inte önskvärt inom innebandyn.
Filmningar har inte tidigare varit föremål för anmälan till bestraffning inom innebandyn, men enligt önskemål från domaransvariga har Juridiska nämnden utrett förutsättningarna för att kunna bestraffa dem.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar