Foto: Per Wiklund
IBK Dalen

Mästarnas premiärsmäll: ”Mycket skit idag”

Förlust med tvåsiffrigt när stjärnspäckade regerande mästarna Storvreta inledde säsongen.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Storvreta IBK
6 - 10(1-4, 3-3, 2-3)
IBK Dalen

Mästarna Storvreta som spetsat sitt redan stjärnfyllda lag fick sig en rejäl premiärsmäll av Dalen. Dalen gick ifrån till en 4-1 ledning efter den första perioden och efter det lyckades Storvreta aldrig komma tillbaka.

— Vi visste att Dalen är en tuff premiärmatch, särskilt när det är mycket nytt hos oss. Om de får utdelning på kontringar så kunde det bli jobbigt med en så pass bra målvakt. Det är jäkligt skönt om man kan gå in och ta ledningen med några bollar mot Dalen. Istället har de 4-1 efter första perioden och då blir det jobbigt, säger Storvretas nya tränare Andreas Harnesk.

Den andra perioden blev målmässigt jämnare där Dalens Alexander Hedlund fullbordade ett hattrick. Dalen kunde hålla Storvreta bakom sig och vann med 10-6. Tvåsiffrigt i insläppta mål för mästarna.

— Nej 10 mål vill man aldrig någonsin släppa in. Vi hade koll på vissa saker som Dalen gör och de gör 4-5 mål på det sättet för att vi inte gör det vi ska. Sedan har de några flaxmål på Klinsten och in. Vi har världens bästa målvakt men han kanske inte var det idag. Men det var mycket skit idag.

Är att ni jobbar med mycket nytt en ursäkt för förlusten? 

— Både och skulle jag säga. Det är en ursäkt på så sätt att vi inte är lika bra nu som vi kommer vara i slutet på säsongen. Det kommer sakta men säkert att bli bättre. Men idag gör vi inte heller jobbet som vi ska i den första perioden och det måste vi göra bättre.

Vad saknar du mer idag? 

— Jag vill ha en betydligt bättre start och mer hjärta och hårt arbete. Sedan tycker jag inte det är så konstigt då Dalen har en av de bästa målvakterna och ett bra försvarsspel. Det är inte så farligt som siffrorna säger och mycket handlar om den första perioden idag. Men visst, vi är inte i närheten av där vi ska vara i slutet på säsongen, avslutar Harnesk.

Jonas Svahn summerade premiärskalpen till SSLPlay efter matchen:

— Det är hårt arbete. Vi visste vad som väntade och att Storvreta skulle ha mycket boll och spela runt. Det kändes som att vi tog tillvara på våra chanser och därför går vi 10 mål idag, sa Svahn.

 

TV: Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar