Foto: Jonathan Rudman
Jönköpings IK

Derbyseger för Mullsjö: ”Bra första halva av matchen”

8-1 efter två perioder och en mycket kontrollerad derbyseger av Mullsjö.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Jönköpings IK
4 - 9(0-4, 1-4, 3-1)
Mullsjö AIS

Delar av uppladdningen inför derbyt och premiären mellan Jönköping och Mullsjö har handlat om Jönköpings ekonomiska problem och Oskar Malmgrens vilja att gå från Jönköping till just Mullsjö. Förutsättningar som skulle kunnat ge extra gnistra. Istället blev den en mer avslappnad match utan större intensitet.

— Nej det var inte så grinigt som det skulle kunna vara. Samtidigt är det viktigt att inte ta onödiga utvisningar för det och jag tror båda lagen tänkte på det ganska mycket, säger Joel Dagman.

En annan anledning till att derbykänslan uteblev var att Mullsjö kontrollerade första halvan av matchen och gick ifrån till hela 8-1 efter två perioder.

— Bra första halva av matchen. Sedan slappnar vi av lite när vi leder med ganska många mål och vi tummar lite på det viktiga jobbet.

Vad gjorde ni bra i första halvan? 

—  Vi kommer upp och sätter tryck på deras backar. De är bra när de får tid på sig men när de inte får det så är våra forwards fruktansvärt bra på att sno bollen av dem.

Joel Dagman spelade i backpar tillsammans med Kasper Hedlund. Framför sig hade de Pelle Tarenius, Sebastian Palmqvist och Johan Nygårdh. En femma som långa stunder rullade mycket boll i offensiv zon.

— Ja det var vår bästa match hittills som vi lirat i ihop. Vi hade bra fart och vi är ju inte så stora grabbar och vi hade bra fart idag.

Siffrorna blev jämnare då Jönköping kom tillbaka i slutet och slutresultatet blev seger för Mullsjö med 9-4. För Jönköpings del var det framförallt ett bristande försvarsspel som la matchen tidigt. Målvakten Gustav Jansson fick släppa hela nio bollar bakom sig och var inte glad över lagets insats.

— Det är lika dåligt som förra årets premiär. Jag vet inte vad vi gör. Det är så jäkla tråkigt. Kan vi inte slå de här jävla bönderna. Idag är vi inte där och vi släpper för enkla mål. Vi måste fatta att det har börjat, säger Jansson.

TV: Se målen från matchen

TV: Joel Dagman efter debuten: ”Bra första 60” 

LÄS MER: Jansson: ”Kan vi inte slå de där jävla bönderna någon gång” 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar