Foto: Jonathan Rudman
Jönköpings IK

Jansson: ”Kan vi inte slå de där jävla bönderna någon gång”

Tung kväll för Jönköping där Gustav Jansson fick släppa nio mål bakom sig. — Vi måste fatta att det har börjat, säger Jansson.

Jönköping föll tungt i premiären i derbyt mot Mullsjö. Underläge 1-8 efter två perioder och slutresultat 4-9. Det fanns mycket mer att önska i försvarspelet enligt Jönköpings målvakt Gustav Jansson.

— Det är lika dåligt som förra året i premiären. Jag vet inte vad som händer. Det är så jävla tråkigt. Vi är inte där, vi släpper Mullsjö i slottet och de får göra fyra identiska mål i början. De är där i slottet och grisar. Samtidigt gör de det väldigt bra, säger Jansson.

Vad felar? 

— Vi har inte timingen, det klaffar inte. Vi måste fatta att det har börjat.

Förlusten innebar en ny derbyförlust likt förra årets premiär vilket svider för Jansson som dock inte tror på Mullsjös dröm om guld.

— Det här är jävla tråkigt. Kan vi inte slå de där jävla bönderna någon gång. Visst, de har ju ett bra lag och de går alltid för guld men de kommer inte ha en chans för guld i år. Storvreta eller Falun kommer vinna men det är ju kul att de försöker.

Positivt för Jönköping var att de vann sista perioden och tar med sig det till söndagens match.

— Tredje perioden gör vi det riktigt bra. Det är jävligt kul att se att vi går in och bara steppar upp efter skit i två perioder. Vi blir aggressivare, vi tvekar inte någonting och då kommer målen. Skönt att få med oss den perioden inför Linköping på söndag. De kommer ju från än ännu sämre match där de inte har med sig någonting. Vi har i vilket fall den tredje perioden.

En stor del av senaste veckornas rapportering kring Jönköping har handlat om klubbens ekonomiska problem. Tre spelare har lämnat laget, men enligt Jansson har det dock inte påverkat.

— Jag förstår vad du menar men det enda jag kan se är att vi inte har kunnat spela in oss tillräckligt för att gubbar har hoppat av. Just lagsammanhållningen är ingen skillnad. Vi som är här vi kör och vi vill göra det tillsammans. Sedan de som inte är här, ja det är synd för dem. Visst det märks att vi tappat gubbar och det är svårt att få upp samma kvalité på träningar. Men förutom det så skulle jag inte säga att vi påverkats. Vi som lag kör och ser vart det bär oss, avslutar Jansson.

LÄS MER: Derbyseger för Mullsjö

LÄS MER: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar