Foto: Jonathan Rudman
Jönköpings IK

Jönköpings ordförande: ”Malmgren är skriven för JIK”

Jönköpings ordförande Dan Nordlöf svarar efter Mullsjös kontrakt med Oskar Malmgren.

Sent under fredagskvällen meddelade Mullsjö att de skrivit kontrakt med Oskar Malmgren från Jönköping. Malmgren som tillhör Jönköping meddelade för någon vecka sedan att han inte ville spela kvar i klubben efter att lönerna till spelarna blivit frysta. Att han skrivit kontrakt med Mullsjö innebär dock inte att han tillgänglig för spel i då han fortfarande är registrerad spelare i Jönköping och klubbarna ännu inte är överens.

—Det känns jättebra, jag är väldigt motiverad för det som komma skall. Jag hoppas allting löser sig och det ska bli väldigt kul att spela för Mullsjö, kommenterade Malmgren i pressmeddelandet.

Under lördagens svarade Jönköpings ordförande Dan Nordlöf Jönköpings syn på Oskar Malmgren och att Mullsjö skrivit kontrakt med spelaren.

”JIKs uppfattning står fast – Malmgren är skriven för JIK.

Mais motiverar enl media sitt agerande med att spelarens lön uteblivit och att förbundets regelverk skulle vara otydligt varför ett prejudikat skulle behövas. Jag har kunnat läsa om turer kring tidigare spelar-övergångar då MAIS själva hänvisat till detta regelverk. JIK har en bra dialog med SIBF och har därifrån inte fått några andra hänvisningar.

Vi vet när det gäller denna spelare att det finns flera seriöst intresserade klubbar – som ser spelarens stora utvecklingspotential och höga marknadsvärde.

JIK gjorde i början av Augusti en överenskommelse med spelartruppen om att frysa löneutbetalningar för att återuppta dem så snart vi har återskapat nödvändig
ekonomisk balans. Allt för att säkra Elitlicens2019/20. En inte alls ovanlig lösning i föreningar för att hantera perioder av likvida obalanser och i några klubbar jag talat med sker utbetalningar två gånger/säsong.

Dan Nordlöf
Ordf JIK” 

LÄS MER: Malmgren skriver kontrakt med Mullsjö – utan att klubbarna är överens

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar