Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Ny seger för Dalen över SM-finalist – nya mål av Hedlund

Dalen fortsätter att imponera i säsongstarten - följde upp segern mot Storvreta med att vinna öven Falun på hemmaplan.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 17:00
IBK Dalen
6 - 5(2-1, 2-2, 2-2)
IBF Falun

Dalen har imponerat i säsongsöppningen. I premiären på borta plan slog man regerande mästarna Storvreta med hela 10-6. Under söndagskvällen var det dags för hemmapremiär mot den andra SM-finalisten Falun och även idag visade Dalen klass och vann.

— Det här hade man kan inte väntat sig med tanke på försäsongsmatcherna och cuperna vi spelade inför. Då såg det lite svajigt ut men att vi nu direkt vinner mot två finalister är oerhört starkt. Vi har fått ordentlig synk i femmorna direkt och varit väldigt påslagna i matcherna, säger Dalens Alexander Hedlund.

Matchen mot Falun blev jämnare än den mot Storvreta. Dalen ryckte tidigt åt sig en 2-0 ledning som skiftade till ett underläge med 2-3 för att sedan vända tillbaka och vinna med 6-5.

— Det är en helt okej match idag men ingen toppmatch av oss. Det är alltid skönt att ta ledningen mot Falun så att de måste gå framåt istället för att kunna rulla boll. Nu fick de jaga och vi lyckades hålla undan till slut.

Slutminuterna blev intensiva och Falun pressade ner Dalen som lyckades hålla undan.

— Det bliv lite tajt på slutet och visst pressade de på hårt. Vårt 6-4 mål var väldigt viktigt så att vi hade två mål upp när de skulle ta målvakten sista minuterna.

Det viktiga 6-4 målet gjordes av just Alexander Hedlund som fått en succéstart på årets säsong. Mot Storvreta gjorde han fyra mål vilket han följde upp med ytterligare två mål mot Falun.

— Jag känner mig väldigt pigg. Det var länge sedan jag var sjuk eller skadad och så har vi fått fin synk i min femma. Idag är Jonas Svahn borta men vi spelar bra ändå.

Förändringen mot förra säsongen handlar till stor del om ordning och reda vid sidan av planen.

— Skillnaden nu är att jag då missade mycket fys och innebandypass med laget. Då var det svårt att komma in i det. Nu har jag blivit mycket bättre på kost och sömn och fått koll på de bitarna vilket gör att jag både är piggare och presenterar bättre och är mindre sjuk och inte missar så mycket.

6 poäng mot de tippade topplagen är en fjäder i hatten för Dalen.

— Vi har en riktigt bra lagsammanhållning och att vinna mot båda finalisterna stärker oss ytterligare, avslutar Hedlund.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar