Foto: Jonathan Rudman
#ibsilly

KLART: Kalmarsund värvar från Jönköping

Kalmarsund värvar David Östergren från Jönköping.

Kort efter att Jönköping meddelade sin spelartrupp att löner stoppats i väntan på förbättrad ekonomiskt likviditet i klubben meddelade rutinerade David Östergren att han bryter sitt kontrakt med Jönköping. Sedan dess har en övergång till Kalmarsund varit på gång och under måndagskvällen meddelade Kalmarsund att klubbarna kommit överens,

— Vi har haft tuffa förhandlingar med Jönköping innan vi till slut, i god ton, kom överens om villkoren för en övergång, säger Kalmarsunds klubbchef Per Viberg i ett pressmeddelande. 

Nyförvärvet klubben femte sen avancemanget till Svenska Superligan och ytterligare en spelare med rutin från spel i SSL. David Östergren född 1987 har den senaste säsongeen har spelat i Jönköping IK. Innan dess spelade han sex säsonger i Växjö.  Östergren kommer att vara spelklar till derbyt mot Växjö på onsdag.

— I David får vi in en viktig rutin som med sin erfarenhet kommer att vara mycket viktig för oss som nykomling säger Adam Kallenberg huvudtränare i FBC Kalmarsund.

Kontraktet mellan FBC Kalmarsund och David Östergren gäller över två säsonger.

— Vi är oerhört stolta att en David väljer att fortsätta sin karriär i FBC Kalmarsund och att han tror på den satsning vi gör för att på lång sikt etablera oss i Svenska Superligan säger Per Viberg klubbchef i FBC Kalmarsund.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar