Jönköpings IK

Straff tände Linköping: ”Såg Jönköpingsspelarna skratta mot oss efter straffmålet”

Sex mål på tretton minuter när Linköping vände efter retsamt straffmål.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 17:00
Linköping IBK
8 - 4(1-2, 1-1, 6-1)

Storförlust i premiären för Linköping när de föll med hela 9-1 borta mot Växjö. I hemmapremiären mot Jönköping inleddes matchen på liknande sett.

— Första perioden påminde mycket om Växjömatchen. Det var en fruktansvärd start av oss, vi saknade vilja och uppträdde skräckslaget och stressat, sa Matej Jendrisak till Linköpings hemsida.

Linköping låg visserligen bara under med 1-2 efter den första perioden och efter två perioden stod det 2-3 på resultattavlan. Inledningen av den tredje perioden skulle dock tända hemmalaget när Jönköping tilldelades straff. Hannes Blomkvist klev fram och satte retsamt 2-4 mellan benen på Robin Laakso vilket blev tändvätska.

— När jag såg Jönköpingsspelarna skratta mot oss efter straffmålet kände jag att det fick vara nog. Jag var rejält ”pissed off” på vårt uppträdande och för mig var det tändvätskan som behövdes.

TV: Se straffmålet här: ”Han lurar byxorna av Robin Laakso

Drygt tre minuter senare påbörjades en mäktigt vändning av Linköping som gjorde sex på på tretton minuter.

— När vi gjorde 3-4 så kände jag att nu lossnar det. Vi fick plötsligt energi och jag var i det skedet säker på att vi skulle ta det.

Matej Jendrisak var själv högst inblandad i vändningen när Linköpings utökade ledningen med Jendrisak som målskytt till 6-4 och 7-4. Totalt slutresultat 8-4 och vilket innebär Linköpings första seger i år och Jönköpings andra förlust.

TV: Se målen från matchen här