FC Helsingborg

Peterson anmäld för filmning – se situationen här

FC Helsingborgs Fredi Peterson anmäld för filmning.

Det var i lördagens skånederby mellan Höllviken och Helsingborg som Helsingborgs Fredi Petersson föll till marken med drygt två minuter kvar av matchen. En situation utanför spel som precis lyckades fångas på bild. Under matchen fick varken Fredi Petersson eller den inblandande Höllvikenspelaren Daniel Persson någon reprimand från domarparet. Helsingborgs Dagblad är första att rapportera att Peterson blivit anmäld i efterhand för filmning.

– Videogruppen har skickat det till oss och juridiska nämnden har tagit det vidare, vilket betyder att de anser att det finns något att fästa en anmälan vid. Nu ligger bollen hos oss att återkoppla till förbundet med vad vi tycker och tänker, säger FCH:s klubbchef Fredrik Azelius till Helsinborgs Dagblad.

Just filmningar är en av tre fokusområdet för Jurdiska Nämnden denna säsong vilket de klargjorde inför säsong.

”Filmningar är moment i spelet som syftar till att vilseleda domarna och därmed ådra motståndarlaget utvisningar. Momentet är osportsligt och är inte önskvärt inom innebandyn. Filmningar har inte tidigare varit föremål för anmälan till bestraffning inom innebandyn, men enligt önskemål från domaransvariga har Juridiska nämnden utrett förutsättningarna för att kunna bestraffa dem”

Nu inväntar den sedvanliga processen vid ett ärande som gått vidare till Juridiska Nämnden att berörd spelare och klubb får uttala sig och därefter inväntas ett beslut om eventuell avstängning för Fredi Petersson.

LÄS MER: Tre fokusområden för juridiska nämnden 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar