Foto: Jonathan Rudman/Idrottsfoto
FBC Kalmarsund

Klubbchefen: ”Inte skrivit på något avtal med Jönköping”

Kalmarsund och Jönköping hade inte hunnit genomföra övergången av David Östergren som väljer att lämna tilltänkta nya klubben bara två dagar efter presentation.

I måndags presenterades David Östergren för Kalmarsund. Två dagar senare under onsdagen meddelade nykomlingen att det tänkta nyförvärvet från Jönköping valt att inte spela i Kalmarsund. Detta redan efter första träningen med nya klubben.

— Olyckligt såklart och det här hade vi inte räknat med. Men vi är maktlösa i det här. Han anslöt till Kalmar i måndags och det här kom upp i tisdags som en blixt från klart himmel, säger Kalmarsund klubbchef Per Viberg.

Orsaken till den tvära vändningen ska ha att göra med Östergrens jobbsituation.

— Det är uppgiften vi har fått. Han har på något vis blivit erbjuden en annan tjänst i företaget som innebar arbete i andra kommuner runtomkring vilket inte fungerar med spel i SSL i Kalmarsund.

Hade ni hunnit betala övergångssumma och genomföra övergången? 

— Nej vi hade aldrig hunnit genomföra övergången och vi har inte skrivit på något avtal med Jönköping. Vi var klara med grunderna och köpeskillingen och det skulle genomföras under tisdagen. Vi har pratat med Jönköping och förklarat läget och han är fortsatt en Jönköpingsspelare.

Innebär det här att ni letar vidare efter nyförvärv?

— Vi var väldigt nöjda med att förstärka ytterligare. Vi tror han hade tillfört mycket och varit en bra spelare för oss. Nu får vi fortsatt se hur vi kan bredda truppen, avslutar Viberg.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar