Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Säsongens första för Lundmark: ”Jag känner ingen press på mig”

Förra säsongens succérookie Malte Lundmark har inlett målskyttet även den här säsongen.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 16:30
IBF Örebro
3 - 8(1-3, 1-0, 1-5)
IBF Falun

Förra säsongen slog Faluns Malte Lundmark igenom i Svenska Superligan med en succédebut mot Sirius och en säsong där 16-åringen fortsatte att leverera 12 mål och 3 assist på 22 matcher. I söndagens match mot Örebro gjordens säsongens första mål.

— Alltid skönt att göra mål och ju fortare man gör säsongens första desto bättre så att man kan släppa det och komma in i det. Det finns ju alltid en risk att man går runt och tänker på det så det var skönt att det släppte tidigt, säger Lundmark.

Målet gjordes i slutet av den första perioden och innebar ledning med 3-1 för Falun. I inledningen av den andra perioden skulle Lundmark göra säsongens andra mål till 4-2 i en match som Falun till slut vann med 8-3 efter en bättre tredje period.

— Det var väl en helt okej match från vår sida. Vi gör väl två ganska dåliga perioder men spelar upp oss något i den tredje. Vi ändrade om lite femmorna och satte lite mer press och bara körde vilket gav lite utdelning.

För Lundmarks del var det som alltid mot Örebro ett speciellt möte att spela mot föreningen han lämnade för Falun.

— Det är speciellt att vara tillbaka på hemmaplan och det är många gamla lagkamrater som spelar i Örebro. Man känner ju väldigt många så de här matcherna blir alltid lite speciella för mig.

Lundmark slog som bekant igenom förra säsongen. Nu har andra säsongen i SSL inletts och den naturliga utvecklingskurvan ska fortsätta.

— Jag ska bara fortsätta göra det bästa av varje träning och försöka få spela så mycket som möjligt. Förhoppningsvis kan jag bidra ännu mer till laget och göra fler mål och fortsätta utvecklas.

Något speciellt du vill utveckla? 

— Nej jag tänker inte så utan jag tränar på och så får de komma av sig själv. Det brukar ju bli bättre och bättre när man tränar på och med tanke på min ålder så känns det som att man kommer ta ytterligare steg naturligt.

Med tanke på förra säsongens succé, känner du att du måste leverera även i år?

— Inte på det sättet. Jag är fortfarande så ung och jag är lugn och försöker inte tänka på det. Jag känner ingen press på mig utan jag går bara ut och kör som innan så kommer det förhoppningsvis gå lika bra. Men att jag måste prestera på en viss nivå är inget jag går runt och tänker på, säger Lundmark.

TV: Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar