Foto: Jonathan Rudman
FBC Kalmarsund

Hattrick av Kim Nilsson: ”Ett kvitto för både mig och laget”

Första trepoängare för Kalmarsund och hattrick av Kim Nilsson.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 17:00
Jönköpings IK
5 - 8(1-4, 3-2, 1-2)
FBC Kalmarsund

Fyra omgångar tog det, sedan tog nykomlingen FBC Kalmarsund med Kim Nilsson i spetsen sina första tre poäng i SSL.

— Jäkligt skönt, det här behövde vi. Jag tycker att vi har varit med bra i de tre andra matcherna och varit nära tre poäng, inte minst mot Mullsjö. Idag visste vi att det skulle bli tempomässigt lägre och vi kan ta och hålla ledningen på ett kontrollerat sätt, säger Kalmarsunds stjärna Kim Nilsson.

I matchen mot Jönköping tog Kalmarsund ledningen genom Gustav Bäckstedt och gick ifrån till ledning med 4-1 efter den första perioden. Jönköping jobbade sig närmare och reducerade till 5-6 i början av den tredje. Kalmarsund kunde dock utöka igen och vinna.

— Vi behåller lugnet och vi minimerar våra misstag. Idag är det väldigt få bjudningen och det blir även en enklare match när de backar hem.

Poäng som är viktiga poäng för nykomlingen inte bara tabellmässigt.

— Som nykomling behöver vi alla poäng vi kan ta och Jönköping är ett lag som vi ska ha ha bakom oss. Vi har börjat växa in i SSL och att ta första tre poängen är ett bevis på det.

Har du kunnat få någon känsla för vart ni står som lag? 

— Det är fortfarande ganska tidigt men om man kollar mot Höllviken så står matchen och väger och de vinner på våra misstag. Mot Mullsjö tappar vi 5-1 men kan ändå vinna i förlängning. Ser vi matchen mot Växjö så var de det bättre laget men vi står ändå emot bra och är inte utspelade på något sätt utan fortsätter att skapa i underläge. En helt okej start ändå och vi kommer blir bättre och bättre så mer vana med SSL vi blir.

Kalmarsund som är tippade på slutspelsplats av tränarna har i inledningen av säsongen visat att de är ett lag redo för SSL.

— Jag tycker vi visade redan på försäsongen att vi kommer vara att räkna med. Nu har vi tagit vår första trea och även poäng borta mot Mullsjö som är en svår bortamatchen. Det stärker laget och visar att vi är ett duktigt lag.

För Kim Nilsson har även poängproduktionen kommit igång från start. Totalt har Nilsson gjort 6 mål och 4 assist varav 3 av målen gjordes mot Jönköping. Världsstjärnan visar direkt upp att poängproduktionen blir att räkna med.

— Det är skönt att vara tillbaka. Jag märker att jag trivs här i SSL och det är skönt att jag kan leverera på en gång. Det är ett kvitto för både mig och laget att vi håller på den här nivån, avslutar Nilsson.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar