Foto: Per Wiklund
Landslag

Kohonen: ”Inte jag som avslutar min landslagskarriär”

Imorgon tas Finlands trupp till EFT ut och Mika Kohonen hoppas på ett sista VM.

Den 19-21 oktober spelas Euro Floorball Tour i Uppsala vilket blir landslagens sista genrep inför VM i Prag i december. Regerande mästarna Finland släpper sin trupp till EFT under torsdagen och när vi träffade Mika Kohonen efter premiärmatchen i finska ligan fanns fortfarande förhoppningar om att spela ett sista VM.

— Det är rakt och ärligt en tävlingsfråga. Petteri Nykky och landslagsledningen väljer det lag de tror är bäst för att vinna ett VM-guld. För mig så har jag alltid sagt att det är inte jag som avslutar min landslagskarriär utan det får någon annan beslut om när jag inte platsar längre, sa Kohonen.

Inledningen på den Finska ligan har varit stegrande både för Happee, moderklubben som Mika Kohonen vänt hem till för att avsluta sin karriär i och Kohonen själv. Han medgav i inledningen av säsongen att han hade en liten bit kvar fysiskt och med klubba och boll. Några matchen in i serien har Kohonen som är back kommit igång bättre och i helgen gjorde han sitt första mål. Att öka chanserna för komma tillbaka till landslaget låg dock inte som grund för flytten till Happee.

— Det går inte att fundera i de banorna i val av förening. Jag vet att jag har en bra chans om jag är i god fysiskt form och spelar på min nivå. Sedan är det en tävlingsfråga om vilka som landslagsledningen tror är bäst för att vinna guld. Men jag tävlar om det och vill såklart vara med.

Finlands förbundskapten Petteri Nykky har inte tagit ut Mika Kohonen på länge. Trots det är han inte avskriven för en plats.

— Vi får se hur han spelar under hösten. Han vet vad som krävs för att spela på den här nivån och är den spelaren med mest erfarenhet från VM. Men vi behöver se mer av honom innan vi kan ta beslut, säger Nykky.

Så han är fortfarande aktuell för ett VM? 

— Ja han är inte ute ur diskussionerna men det är tuff konkurrens.

Hur påverkar det att han nu spelar i finska ligan?

— Jag tycker det är bra så att vi kan se honom mer utan att behöva gissa lika mycket. Här kan vi se honom live vilket är en skillnad från att se från TV som jag gjorde förra säsongen. Sedan är det även kul för finsk innebandy och inte minst för Happee att ha Mika tillbaka. Jag är glad att han får fortsätta sin karriär, avslutar Nykky.

Om Kohonen finns med i den finska truppen till Euro Floorball Tour meddelas imorgon torsdag 14:00.

TV: Kohonen: ”Jag försöker njuta varje dag” 

Krönika: Den störste någonsin skriver sista kapitlet

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar