Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Pixbo med galen upphämtning: ”Magiskt”

Sex raka mål och galen upphämtning av Pixbo Wallenstam borta mot Falun.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
IBF Falun
9 - 10(4-1, 4-3, 1-5, 0-1)
Pixbo Wallenstam IBK

I början av den tredje perioden i matchen Falun mot Pixbo Wallenstam utökade hemmalaget Falun sin ledning 9-4 och mycket talade för att Falun skulle vinna stort. Ett Falun som hade inlett de två första perioderna med stort spelövertag och målskyttar som Alexander Galante Carlström, Omar Aldeeb, Rasmus Enström och Emil Johansson hade alla fått göra mål. I den tredje perioden skulle dock hemmapubliken i JALAS Arena få se en mäktigt upphämtning av bortalaget Pixbo.

— Vi snackade om en del saker men det gjorde vi egentligen hela matchen. Men de två första perioderna släpper vi till lite för enkelt och gick inte in i närkamperna och låg nära som vi ska göra. Vi påminde oss om det inför sista och pratade om att vi skulle tugga oss in i matchen. Sedan ändrade vi om lite i femmorna och satte in ett par pigga gubbar. Men framförallt var det att vi kom närmare i försvarspelet, säger Pixbo Wallenstams tränare Jonas Eliasson.

Ändringar som gav effekt. Först reducerade Gustav Fritzell två gånger om till 9-6 och Pixbo kröp närmare. 9-7 gjordes av Adam Persson och med knappa fyra minuter kvar fullbordade nyförvärvet Axel Larson sitt hattrick och det blev otroligt spännande sista minuter av matchen. Med bara 45 sekunder var så var kvitteringen till 9-9 ett faktum och Pixbo hade tagit igen fem mål.

— Magiskt. Riktigt gott att vi lyckas vända idag.

TV: Se upphämtningen här

Det skulle dock inte sluta där. I förlängningen klev Jens Milesson fram och avgjorde matchen för Pixbo som alltså gjorde 6 raka mål och vinner med totalt 10-9. Mycket tack vare en storspelande Jon Hedlund i slutminuterna.

— Jon var kung i slutet. Han släppte kanske lite enklare mål i början och ska man vinna mot Falun så borde man inte släppa in 9. Men han räddade oss på slutet och att vi gör 10 mål räckte idag.

Hur upplevde sista perioden? 

— Man är så inne i det och tar byte för byte. Vi har kommit ikapp många underlägen tidigare och vet om vad vi kan göra. Vi krigade oss verkligen till den här vändningen och jag vet inte om Falun någonsin tappat ledning med 5 mål på hemmaplan.

En imponerande vändning av Pixbo Wallenstam.

— Vi vet att vi måste upp på en nästan 100% nivå för att vinna över Falun och efter den första kanske vi ligger på 60%. Så vi höjer oss verkligen och såklart betyder det mycket för laget att vi kan visa att vi kan vända och slå Falun. Lika dåligt som man mådde efter förlusten mot Sirius, lika bra mår man efter en sådan här seger.

En av segerorganisatörerna för Pixbo var nyförvärvet från AIK Axel Person som gjorde hattrick.

— Axel Larson är ju det nyförvärvet som vi vet skulle passa bäst in i vårt spelsystem från början. Han är snabb, uthållig och duktig på att spelvända. Larson vet vi kommer in bra direkt och han var riktigt bra idag. Jävligt kul att han fick göra några baljor idag, säger Eliasson.

TV: Se det avgörande målet här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar