Foto: Per Wiklund
IK Sirius IBK

Derbyseger för Storvreta: ”Vi hittar en skön känsla”

Snabba mål i tredje perioden avgjorde matchen - Storvreta vann säsongens första Uppsaladerby.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 16:00
Storvreta IBK
8 - 4(3-2, 1-1, 4-1)
IK Sirius IBK

Säsongens första derby i Uppsala och regerande mästarna Storvreta fortsätta även den här säsongen visa att de är bäst i stan och bäst i derbymatcherna. Till slut vann Storvreta med med 8-4 även om det länge var resultatmässigt jämnt. Inte minst i den första perioden där Sirius tog ledningen.

— Det kändes som att vi var det bättre laget från start. Vi bjuder in Sirius lite väl mycket i den första perioden och ger de två väldigt enkla mål. Sedan tycker jag att det är vi som skapar hela tiden och mestadels är det bättre laget. Överlag en klart godkänt insats, säger Storvreta Jimmie Pettersson.

Storvreta återtog ledningen och efter två perioder var det ledning för Storvreta med 4-3. I början av den tredje perioden avgjordes derbyt efter att Jimmie Pettersson visat vägen.

— Det kändes viktigt. Framförallt eftersom vi gjorde några stycken efter varandra. Sirius var på gång i slutet av andra perioden och min känsla var att vi gick ner oss i slutet där. Så det blev väldigt viktigt att vi kunde komma ut starkt och ta några steg ifrån direkt och höja oss. Då blir matchen avgjord.

Vad säger du om målet? 

— Det var ett krigamål. Det är inte alltid man får plöja in bollarna så det var skönt att den gick in. Det är skönt att grisa in lite mål ibland och det kändes som att laget haka på därefter i spelet också.

Efter de inledande förlusterna börjar Storvreta nu hitta rätt i spelet.

— Det handlar ju delvis om att vi får vinster och då hittar en skön känsla i det och börjar tro på det. Vi har gått tillbaka lite till grunderna och pratat om att vi inte behöver sätta allt nytt på en gång utan att det är viktigare att vi hittar en skön känsla.  Det gör vi och vi börjar göra allt mycket bättre. Vi tror på det igen och vi kan nu fortsätta förbättra oss framöver, avlutar Jimmie Pettersson.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar