Foto: Per Wiklund
IBK Dalen

I skuggan av Dalens offensiv – Parsjö Tegnér hoppas på en VM-plats

Serieledande Dalen har överraskat offensivt och gjort flest mål- Längst bak i planen står en målvakt som gjort sitt bästa för att visa upp sina kvalitéer inför nästa landslagsuttagning.

En av säsongsinledningens stora överraskningar har varit obesegrade Dalens offensiv där de gjort 43 mål på fem matcher med tre segrar med tvåsiffrigt resultat. Samtidigt har Dalens defensiv fortsatt hålla tätt med 17 insläppta mål. Längst bak i planen står Måns Parsjö-Tegnér som gjort vad han kunnat för att imponera på landslagsledning inför uttagningen till EFT som presenteras på måndag.

— Jag är väldigt nöjd med både min och lagets insats. Jag har kommit in bra i säsongen och det känns bra överlag. Även om vi fått stor utdelning offensivt så har jag fått jobba ordentligt och göra några riktiga bra räddningar. Framförallt i matcherna mot Falun och Storvreta, säger Måns Parsjö Tegnér.

Viktigt för dig personligen att få en här starten med tanke på VM? 

— Det har varit jätteviktigt. Jag har varit med mycket men det är ju en konkurrenssituationen där vi först jobbat i olika konstellationer inför VM. Starten på säsongen blir ju direkt avgörande frö att ha en chans att ta en av de platserna. Hade starten varit bedrövlig så hade chansen försvunnit.

På måndag presenteras truppen till Euro Floorball Tour vilket är det sista testet för landslaget inför VM. På målvaktssituationen har framförallt Parsjö-Tegnér konkurrerat med Viktor Klinsten och Johan Rehn där även Jonathan Edling och Jon Hedlund varit med på någon samling efter att Mikael Hill tog över.

Känner du att du gjort vad du kan? 

— Man kan alltid vara petig vilket jag också är men det har känts extremt bra. Jag har kommit in väldigt bra i säsongen. Jag tror jag har bra chans, men det är upp till mig att se till att fortsätta för att kunna ta en landslagsplats.

Hur är det att vara målvakt i Dalen nu? 

— Det är väldigt kul att sitta längst bak. Ja sitter och kollar på vad vi gör offensivt och vad vi får ut av spelet. Vi har varit ganska aktiva med mycket energi och vi spelar högre upp i banan vilket är kul. Men vi sliter i båda riktningarna och gör ett jäkla jobb.

Har försvaret blivit lidande med den ökande offensiven? 

— Nej jag tycker inte det utan det har snarare blivit annorlunda. Det blir lite öppnare lägen och klarare chanser. Men oavsett om det blir bolltapp eller strul så är det fem man som springer och  gör det svårare. Men visst det blir lite öppnare lägen och fler frilägen.

Vad innebär det här för dig? 

— Det blir lite annorlunda och mer klarare lägen för mig att agera utifrån. Det tacksamma är att skytten tvingas ta sina beslut i tydligare lägen och då kan jag styra mer. Många lägen ser fria ut men det blir tydligt i vem som har skytten eller passen. Jag gillar hur vi spelar.

Om Måns Parsjö Tegnérs säsongsinledning räcker till en plats i landslagstruppen till EFT, det sista testet inför VM meddelas på måndag.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar