Foto: Per Wiklund
Landslag

Wilhelmsson: ”Visa att jag ska ha en plats till VM”

Inte uttagen senast - till EFT är Johannes Wilhelmsson tillbaka i landslaget för att spela till sig en plats i VM-truppen.

När landslagstruppen till VM-genrepet i Uppsala presenterades igår var Höllvikens Johannes Wilhelmsson åter med i truppen efter att inte varit uttagen i senaste lägret.

— Jag har varit med kontinuerligt de sista gångerna förutom den absolut senaste i Uppsala. Känslan är positiv och jag ser möjligheten att komma med till VM, säger Wilhelmsson.

Wilhelmsson tillhör en av de spelarna som kommit in på allvar i landslagsdiskussionerna efter att Mikael Hill tog över som förbundskapten. Konkurrensen är tuff och en VM-plats är inte självklar.

— Det är tuff konkurrens och jag är inte given. Det gäller att gilla konkurrensen man har och leverera i serien. Gör jag det vet jag att möjligheten till VM lever.

Känner du press att leverera under EFT? 

— Jag känner ingen press utifrån. Vi är väl ett gäng som slåss om ett par platser på slutet och oavsett vad förbundskapten säger finns ett gäng som är självklara. Jag känner nog inte mer press än vad de andra gör som slåss om sista platserna men jag vill såklart leverera och visa att jag ska ha en plats till VM. Det är mer att jag känner den pressen på mig själv för att göra det så bra som möjligt och öka mina chanser.

Till skillnad från tidigare år så har Wilhelmsson som förra säsongen gjorde 65 poäng inlett denna säsongen starkt. På fem matcher har han gjort 11 poäng.

— Ja tidigare år har starten varit trögare och det var något som jag och mina tränare snackat om inför säsongen. Vi ville undvika det och jag tycker vi lyckats med det till viss del. Det har gått lite bättre och förhoppningsvis spelar det in även i mina landslagschanser.

Känner du att det är något specifikt ni måste jobba med under EFT? 

— Nu var jag inte med senaste men sett över de har åren som Hill har tagit över när jag varit med så har det delvis handlat om att jobba vidare med det som funnits sedan tidigare och sedan lite nya idéer och tankar. Jag känner inte att det är något specifikt vi måste få till under EFT under det är mer helheten där bitarna nu behöver falla på plats, säger Wilhelmsson.

Truppen:  

Målvakter
Måns Parsjö Tegnér, IBK Dalen
Johan Rehn, IBF Falun
Utespelare
Jonas Adriansson, IBF Falun
Rasmus Enström, IBF Falun
Gustav Fritzell, Pixbo Wallenstam IBK
Alexander Galante Carlström, IBF Falun
Tobias Gustafsson, Storvreta IBK
Kasper Hedlund, Mullsjö AIS
Emil Johansson, IBF Falun
Markus Jonsson, Växjö IBK
Johannes Larsson, IBF Falun
Robin Nilsberth, Storvreta IBK
Kim Nilsson, FBC Kalmarsund
Simon Palmén, Linköping IBK
Alexander Rudd, Storvreta IBK
Johan Samuelsson, IBF Falun
Mattias Samuelsson, Storvreta IBK
Albin Sjögren, Storvreta IBK
Rasmus Sundstedt, Storvreta IBK
Jonas Svahn, IBK Dalen
Johannes Wilhelmsson, Höllvikens IBF
Martin Östholm, Pixbo Wallenstam IBK

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar