Foto: Jonathan Rudman
Jönköpings IK

JIK agerar efter homofobiska kommentaren

Jönköping agerar och väljer att anmäla spelaren som ska ha sagt homofobisk kommentar till Jönköpings Otto Weidman.

Efter gårdagens händelse där Jönköpings Otto Weidman i matchen mot Växjö ska ha fått ta emot en homofobisk kommentar från en spelare i Växjö väljer Jönköping att agera och ta händelsen vidare.

Jönköping skriver på sin facebooksida: 

”Med anledning av en händelse i gårdagens bortamatch i SSL vill vi tydliggöra följande ställningstagande.

I slutet av SSL matchen igår (14/10) mellan Växjö Vipers och JIK uppstod en situation där en motståndare gjorde ett uttalanden till en av vår spelare och om dennes familjemedlem. Denna typ av uttalanden hör inte hemma i detta sammanhang och är helt oacceptabelt, varför JIK gör en anmälan till SIBF och den juridiska nämnden.

JIK och Växjö Vipers har sen tidigare en bra dialog mellan föreningarna och vi stödjer tillsammans förbundet som kommer att kraftsamla och motarbeta -särskilt kränkande tillmälen – vare sig de inträffar under eller efter match, kommer aldrig accepteras. Hit räknas t.ex. rasistiska, sexistiska och homofobiska uttalanden.

JIK är en stor förening med många lag för barn, ungdomar och vuxna. Våra verksamheter är under INNEBANDY FÖR ALLA öppna för alla oavsett religiös, sexuell eller kulturell bakgrund. I föreningen finns många personer med olika bakgrund, vilket gör oss till en starkare och bättre som förening.

Det som förenar oss i innebandysverige är glädjen för innebandyn!

Dan Nordlöf
Ordf JIK & JIK Ungdom”

LÄS MER: Weidman utsatt för homofobisk kommentar 

Växjö påbörjade redan igår kväll efter matchen en intern utredning kring händelsen för att få klarhet i vad som sagts och hänt:

”Med anledning av det som JIK-spelaren Otto Weidman skriver i sin tweet vill föreningen Växjö Vipers understryka att vi tar fullkomligt avstånd från all diskriminering. Idrotten ska vara en arena för alla. Vi har ikväll påbörjat en intern utredning kring händelsen och kommer fortast möjligt agera utifrån vad som framkommer ur den”

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar