Foto: Per Wiklund
Landslag

Hill: ”Vi måste testa i skarpt läge”

Förbundskapten Mikael Hill inför helgens Euro Floorball Tour.

Ikväll inleder Sverige sitt VM-genrep inför VM i Prag i december i den första matchen i Euro Floorball Tour mot Tjeckien.

— Jag vill se att vi bygger vidare på det vi startade upp lite löst under VM-kvalet som vi jobbat vidare på under EFT och sommarlägrena vi har haft. Att vi förstärker och förbättrar det vi har jobbat med för att ta nästa steg.

Borde inte mycket vara färdigt så nära VM?

— Det är det som är grejer i att ta nästa steg. Att det klaffar fler gånger än vad det har gjort tidigare på fler spelare och formationer. Vi har ju ett läger till innan VM i Playitas men detta är det sista vi gör matchmässigt så visst vill vi se att mycket stämmer.

Är ni där ni vill vara?

— Jag tycker att vi ligger i jättebra fas med alla bitar. Det är några grejer som vi har sparat på men de grejer vi jobbat med i försvarsspelet och anfallsspelet ligger vi i väldigt bra fas med. Det har sett bra ut länge och det är en spänd förväntan på hur det fungerar på matcherna.

Förutom kvällens match mot Tjeckien möter Sverige även Schweiz på lördag och avslutar med match mot Finland på söndag.

Hur mycket kommer testas och hur mycket handlar om att spela ihop formationer till VM?

— En mix av det skulle jag säga. Det handlar ju trots allt att när vi kommer till VM ska vi ha en plan A, plan B och plan C. Det kan dyka upp skador och vi kan inte sätta allt på att ett upplägg av formation ska sitta. Därför behöver vi testa det i skarpt läge. Vi kommer ha lite olika upplägg de tre matcherna och testa olika formationer och varianter.

Helgen ger också ett ypperligt tillfälle att samla in information om konkurrenterna till VM-guldet.

— Det är jätteviktigt. Vi förstår att de inte kommer visa upp hela sin arsenal nu men samtidigt får man ta det som ges. Precis som jag förutsätter att de tittar på kommer vi att göra det motsatta. Sedan får vi se hur mycket nytt vi får ut. Det finns ju delar som lagen inte visar upp och det kommer hända saker under VM.

Hur tänker ni kring att mörka kontra att träna in saker inför VM?

— Ja vi måste testa i skarpt läge, annars vet vi ingenting. Då får vi bara gissa oss fram till VM. Sedan ska man komma ihåg att för två år sedan så sopade Sverige banan med motståndet i EFT och sedan vann Finland. Så det är inte viktigt att ha en formtopp just nu.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar