Foto: Per Wiklund
Landslag

Ramirez: ”Tänker inte direkt på VM och utan ser det här som en bonus”

Niklas Ramirez återigen sent inkallad till landslaget och helgens VM-genrep i Uppsala.

Sen inkallad till senaste lägret i Uppsala och efter återbud från Kasper Hedlund är Niklas Ramirez återigen med i landslaget i helgens Euro Floorball Tour.

— Att de ska bli roligt att spela innebandy för landslaget mot Tjeckien, Schweiz och Finland, säger Ramirez.

Speciellt att bli inkallad sent? 

— Ja det är klart det blir speciellt. Men är inte beredd på det från början och så blir man inkallad. Men det påverkar inte mina förberedelser på något sätt utan det var mer att komma loss från jobb osv.

Säsongstarten har varit bra för både Växjö och Niklas Ramirez. På sex matcher har han gjort 3 mål och 3 assist och varit en av Växjös bästa spelare. När han kallades in till senaste lägret beskrev Mikael Hill varför Ramirez är aktuell för EFT.

— Det är ju en spelare med ett internationell snitt. En bra spelare som är kraftfull. Som back följer han gärna med fram där vi kan attackera med fyra spelare och det är något som vi tittat mycket på. Han hade en fin debut i Åbo på EFT men stukade ju foten i andra matchen. Sedan under hösten fick han ju de efterhängsna skadeproblem så vi har inte haft möjlighet att titta på honom något mer. Förhoppningsvis nu kan han ju vara tillbaka för fullt i Växjö och prestera hos de för att var fortsatt aktuell hos oss, sa Hill då.

Hur känns det att bli inkallad sent igen? 

— Som jag sagt förut. Jag hade en hel säsong förra säsongen då jag drogs med skadebekymmer och inte kunde spela hundra och missade i princip hela säsongen. Den här säsongen har jag haft en bra försäsong sedan och börjat bra på säsongen vilket det här väl är ett bevis på. Men jag tänker inte direkt på VM och utan ser det här som en bonus nu.

Vad får du för roll? 

— Vi har inte pratat så mycket om det men jag tror jag vet vad Hill vill se av mig. Det är det jag gör i serien, att vara stark i närkampsspelet, ha mycket fart på fötterna och att följa med upp i anfallen sådär.

Hur känns formen?

— Hyfsat okej form är jag inte, annars hade jag inte varit här. Men det ska bli bättre mot mars och april. Men visst, jag har kunnat köra 100% utan skador som stör under försäsongen så fysiskt är jag i en bra form och redo för att visa vad jag kan nu under EFT, avslutar Ramirez.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar