Foto: Per Wiklund
Landslag

Hill: ”Det är sättet vi släpper in målen på som jag inte gillar”

Knapp seger för Sverige över Tjeckien efter sämre andra period och sen vändning.
Serie: Euro Floorball Tour. Matchstart: 19:15
Sverige
5 - 4(2-1, 1-2, 2-1)
Tjeckien

Det skulle krävas ett vändning i den trejde perioden för att Sverige skulle vinna sin första match i Euro Floorball Tour över Tjeckien.

— Jag tycker väl att det var inget som var tipp topp idag och det som stör mig lite är defensivt när det kommer några mål på saker som vi faktiskt har pratat om och som vi borde sorterat upp lite bättre, summerar förbundskapten Mikael Hill.

Sverige inledde bäst innan  Tjeckien tog över i den andra perioden och kvitterade till 3-3. Framförallt var det Sveriges försvarspel som inte stämde.

— Antalet insläppta mål mål är inget bekymmer. Det är sättet vi släpper in målen på som jag inte gillar. I pressen blir vi lite för avvaktande och går inte på det sättet vi behöver. Sedan blir vi för bolltittande helt enkelt.

I den tredje perioden inledde Tjeckien med mål redan efter 13 sekunder och Sverige fick kämpa hårt för kvittering. Albin Sjögren som missat flera chanser i matchen klev fram och blev matchvinnare med sitt 5-4 mål.

— Starkt att rycka upp sig i tredje och vinna matchen och det är något vi kan ta med oss. Jag tycker att jag rycker upp mig i tredje perioden och det var skönt att trycka dit den på slutet och få ett mål när man gör kör på och gör jobbet, säger Sjögren.

Två av Sveriges mål gjordes i powerplay och det offensiva spelet var stundtals bra enligt Hill.

— Framåt tycker jag att vi i perioder blir lite för stillastående och de kan räkna in oss ganska enkelt. I andra perioden spelar vi bara utsida, utsida och det var inga som kom in på kassen. Men när vi får fart på grejerna som vi gjorde tio minuter i första och i slutet på matchen så ser det rätt bra ut. Då skapar vi mycket chanser men vi måste förvalta chanserna bättre så att vi slipper hamna i en så trång situationen.

Var det något i Tjeckiens spel som överraskade? 

— Det var inget som överraskade men jag tycker att det spelade bra på sina styrkor. De höll ihop sitt spel på ett bra sätt och anfallsmässigt skapar de chanser på det sättet de är duktiga på. Ser vi försvarsmässigt får de långa stunder bra koll på oss och det måste vi fila på.

Trots seger över ett Tjeckien som det sedan några år tillbaka brukar bli jämna matcher mot var det ändå en känsla av att det borde blivit mer.

— Det är ju ändå en seger men det är ju också det som är kravbilden på vårt lag. Man ska vinna stort och man ska vinna snyggt. Men jag har sagt det inför VM nu att det har aldrig varit så ovisst som det är just nu. När det blir ovissa matcher så bli vi uppfattade som dåliga. Men vi ska ha höga krav på oss och det är en styrka att vi forsätter vinna matcher, avslutar Hill.

TV: Se målen från matchen här 

Imorgon spelar Sverige mot Schweiz.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar