Foto: Per Wiklund
Landslag

Storseger för U19 – Ruud & Lundmark återförenade

Barndomskompisarna Malte Lundmark och Emil Ruud återförenade när U19-landslaget vann stort över Tjeckien.
Serie: Euro Floorball tpur. Matchstart: 16:30
Sverige U19
12 - 6(2-1, 5-2, 5-3)
Tjeckien

I maj 2019 spelar U19-landslaget VM och helgens matcher i Euro Floorball Tour är de första riktiga matcherna för det landslag som ska ta tillbaka VM-guldet till Sverige. Första matchen i Euro Floorball Tour spelades mot Tjeckien och utvecklades sig till en stabil storseger för Sverige.

— Jag tycker att försvarsspelet är väldigt bra idag. Vi ligger tätt på dem och jag tycker vi är effektiva. Gör väl 12 baljor eller något. Det är väl det som är de största positiva delar vi kan ta med oss, säger Malte Lundmark.

Sverge ledde med 2-1 efter den första perioden och i den andra ryckte Sverige ifrån till en 7-3 ledning. I inledningen av tredje fortsatte Sveriges målskytte fram till hela 11-3 innan Tjeckien reducerade. Tjeckien tog ut målvakten och pressade på men kom aldrig närmare än slutresultatet 12-6. Fyra av Sveriges mål gjordes av Malte Lundmark som var tillbaka i IFU Arena där han slog igenom i i Falun i premiären i SSL förra säsongen.

—  Riktigt kul att få göra den riktiga landslagsdebuten. Min uppgift är att mål och poäng och sådär så det är alltid skönt att det sitter.

U19-landslag innebär även att Lundmark får spela med den gode vännen Emil Ruud som han växt upp med i Örebro. Firma Lundmark/Ruud spelade tillsammans i Sveriges andrafemma och Ruud assisterade till två av Lundmarks mål.

— Det är jättekul att spela ihop igen. Vi har ju spelat med varandra sedan vi började med innebandy. Vi hittar varandra bra och det är även en väldigt god vän utanför planen så det är kul att hänga med honom utanför planen och att spela med honom också.

Imorgon möter Sverige Schweiz och på fredag ställs U19-landslaget mot Finland. Tre matcher som är del i förberedelserna inför U19-VM.

— Vi vill försökta hitta vårt spel både försvarsmässigt och anfallsmässigt och få ihop laget och testa lite formationer och så. Även försöka få ihop gruppen utanför, avslutar Lundmark.

TV: Se målen från matchen här

TV: Fyra mål av Malte Lundmark i debuten 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar